Európába jön a vérnyomás mérő Huawei okosóra

huawei

A kínai vállalat még tavaly év végén mutatta be az első vérnyomás mérő okosóráját, ami a hivatalos információk szerint Európába is megérkezik. Mutatjuk, hogy mit kell tudni erről.

A Huawei még 2021 decemberében mutatta be a Huawei Watch D okosórát, amit most az IFA kiállításon ugyan ezekkel a paraméterekkel hivatalosan is bemutattak és október 12-től már meg is vásárolható Németországba, mai árfolyamon számítva durván 190.000 Ft-os áron, ami nem egy kis összeg.

Összességében elmondható, hogy az új termék nagyon hasonlít mondjuk a Huawei Watch Fit okosórához, viszont speciális egészségügyi funkciókat tud nézni.

Egyrészt EKG mérésre is képes a pulzus és vér-oxigénszint mérés mellett, valamint vérnyomást is tud mérni, amit a speciális szíj segít, ugyanis ebben speciális légzsákok is vannak, ami miatt még pontosabb a mérés.

Az Európai Gyógyszerügynökség eljárásai miatt késett ennyit a termék a tavalyi bemutatóhoz képest, a forrás viszont megemlíti, hogy Németország után Olaszországba is megérkezhet majd a termék, valamint más európai országba is. Állítólag az országok maguk is leellenőrizhetik az okosórát és eldönthetik, hogy szeretnék-e forgalmazni, vagy nem. Több információ sajnos nem áll rendelkezésre a megjelenésekkel kapcsolatban.


Forrás