Ez volt a Top 5 telefongyártó 2021 első negyedévében

samsung

A tavalyi első negyedévben a COVID19 miatt jelentős visszaesés történt a mobiltelefonpiacon, mivel nehezebben történt a gyártás és az értékesítés is egyaránt. Az év második felében viszont drasztikus növekedés következett be mobiltelefon eladások tekintetében és ez a növekedés az idei évben is tovább folytatódott.

A 2021-es első negyedéves időszakában a Samsung magasan vezeti a piacot 77 millió darabos okostelefon eladással, ami a piac 23%-át jelenti. A második helyen az Apple, akinek 17% a piaci részesedése. A harmadik helyre a Xiaomi érkezett meg, aki 80%-os növekedést mutatott az első negyedévben. A Strategy Analytics elemző cég szerint ez a siker annak köszönhető, hogy a Xiaomi erős teljesítményt mutatott a Kínai és az Indiai piacon, emellett tovább terjeszkedik Afrikában, Európában és Latin-Amerikában is. Ha tartja ezt a növekedési tempót a vállalat, akkor beelőzheti az Apple-t év végére és megszerezheti a második helyet. A negyedik és ötödik helyen fej fej mellett haladva 11%-os piaci részesedéssel az Oppo és a Vivo helyezkedik el. Előbbi 68%-os utóbbi 85%-os növekedést produkált.

Az első negyedév, sőt az idei év nagy vesztese a Huawei lehet, hiszen itt már a nem került be az első öt legtöbbet értékesítő vállalat közé sem. Ez a visszaesés az év további időszakában tovább csökkenhet és a Kínai gyártók sorra vehetik el a Huawei vásárlóit.

Forrás