Ezek az idei legnépszerűbb mobiltelefonok

vs

Az idei első negyedévben az eladási adatok jobbnak bizonyultak, mint egy negyedévvel korábban. Mutatjuk, hogy melyik készülékek voltak a legnépszerűbbek!

INLOCK

Azt sejteni lehetett, hogy a tavaly év vége felé érkező iPhone 12-es szériára nagy lesz a kereslet 2021 elején is. Emellett megjelent az S21 széria januárban és ez nagyban segítette a prémium szegmensből származó eladási számokat is. A Counterpointresearch készített két top 10-es listát, amiben megmutatjuk, hogy mik voltak a legkelendőbb mobiltelefonok eladási darab szempontjából és eladási érték szempontjából is. Az elemző cég adatai szerint, az idei első negyedévben több, mint 100 milliárd dolláros bevétele volt a telefongyártóknak összességében.

Ha az árazást megnézzük a készülékeknél látható, hogy a csúcskategóriás készülékekkel keresték a legtöbbet a cégek. A bevételnek a 65%-át pedig a 400 dollár körüli árkategóriában elhelyezkedő mobiltelefonok eladása hozta. Érdekesség még, hogy a képen látható top 10-es készülék a globális bevételek 46%-át teszik ki, mennyiséget tekintve, pedig csak az eladott készülékek 21%-át. Ez bizonyítja azt is, hogy minden mobiltelefongyártó be szeretne kerülni a toplistába és minél nagyobb bevételre szert tenni.

A legnépszerűbb készülék az iPhone 12 volt!

eladások

A mennyiségi eladási számokat tekintve, a lista élén az iPhone 12-es készülék foglal helyet. Mögötte a Pro Max változat 4%-os eladási rátával, aztán pedig a sima Pro modell 3%-os eladási rátával. Ezt követi még az iPhone 11-es széria, aminek a népszerűsége a mérsékelt ár miatt lehetett népszerű a felhasználók számára. Ezt követi még 2%-kal a Redmi 9A, ami egy nagyon olcsó alap kategóriás mobiltelefon. A maradék 5 készülék, pedig 1%-kal rendelkezik. Itt két Xiaomi és 3 Samsung foglal helyet.

Az eladási érték alapján felállított lista élmezőnye, kísértetiesen hasonlít az eladott darabszámokéhoz. Az első helyen a 12 Pro Max áll, míg a következő három helyen ugyan azok a készülékek foglalnak helyet, mint a másik listán. Az ötödik készülék az S21 Ultra 5G szerepel 3%-os részesedéssel. Ezután a 12 mini, az s21 5g és a Mate 40 Pro 2%-kal. Az utolsó helyen az s21+ és az iPhone SE 1-1 %-os részesedéssel áll.

Forrás