Ezt tudják majd a Huawei P20 Pro 40 + 8 + 20 megapixeles kamerái

A Huawei mobilja lesz az első olyan készülék ami, három darab hátlapi kamerával fog érkezni, na de mégis milyenek lesznek ezek a modulok?


Ugyan az információ egy külső forrástól származik, de a Winfuture.de azt állítja, hogy a P20 Pro hátlapján lévő kamerák több rekordot is megdöntenek majd a mobilos iparágban. A kiszivárgott információk szerint a Huawei P20 Pro 40MP + 8MP + 20MP kamarákkal fog rendelkezni. A 40 és 8 megapixeles egységek lesznek azok melyek az egymás mellett, ugyan abban a házban helyezkednek el, alul különállóan pedig a 20 megapixeles modul lesz.

A Huawei szerint Hybrid Zoom segítségével, a telefon 5x nagyításra lesz képes. Azonban ez nem a 40 megapixeles kamerának lesz köszönhető mivel ez önmagában csak háromszoros nagyítást tud. Az alatta lévő 8 MP modul segítsége kell majd ahhoz, hogy elérjük az 5x zoom-ot. A különálló 20 megapixeles lencse a pletykák szerint monokróm, mely az eddigi Huawei zászlóshajók másodlagos kamerája volt.

A három érzékelő rekeszértéke f/1.6 és f/2.4 között lesz és a cég elvileg egy új fényképezőgép funkciót is be fog jelenteni, ami a Light Fusion nevet kapta. Egyenlőre nincs magyarázat ennek pontos működéséről, de a bemutatón biztosan ezt is tisztázzák majd. Az előlapon is egy igen erős 24 megapixeles kamera kap majd helyet a P20-hoz hasonlóan. Egyenlőre nem árt a fenteiket pletykaként kezelni, de egy hét múlva ilyenkor már biztosan többet tudunk.