Ezzel a külsővel jön az iPhone 9

Ha a pletykák igazak az iPhone SE “folytatása” már iPhone 9 néven érkezhet, méghozzá az év első felében. A kompakt iPhone-ról már elég sok minden kiderült, és most OnLeaks és az iGeeksblog közreműködésével egy rendervideót is kaptunk.


Nagy meglepetés nincs, külsőre az iPhone 8-ra fog hasonlítani a készülék, a motorháztető alá pedig az iPhone 11 szériából ismerős Apple A13 Bionic kerül. Az eszköz állítólag 138,5 x 67,4 x 7,8 milliméteres dimenziókkal fog rendelkezni, a ház elől-hátul üvegből készül.

A kijelző 4,7 hüvelykes IPS LCD panel, várhatóan 750 x 1334 pixel felbontással és 16:9-es képaránnyal. A biometrikus azonosításért a Touch ID felel és valószínűleg az előlapi kamerához sem fognak nyúlni, marad a 7 megapixeles szenzor. A hátlapra viszont már új modul kerülhet, talán az iPhone 11 széria egyik kameráját kapja majd meg az újdonság.

Az Apple A13 rendszerchip mellé 3 GB RAM jár, a belső tárhely mérete modelltől függően 64 vagy 128 GB lesz, az operációs rendszer pedig iOS 13. Azt még egyelőre nem tudni pontosan mikor mutatkozik be az új iPhone, de iparági források szerint az Apple már a következő hónapban megkezdi majd a tömegtermelést. Az iPhone SE négy évvel ezelőtt márciusban debütált, ha februárban valóban elindul a gyártás, akkor a márciusi premier igencsak esélyes.

Valószínű vinni fogják az iPhone 9-et, mint a cukrot, a legolcsóbb verzió ára állítólag 399 dollár lesz, ami a jelenlegi árfolyamon 119 ezer forint, de az már biztos, hogy itthon ennél jóval többet kérnek majd érte.