Fejlesztői oldalt kapott az Androidot leváltható Fuchsia OS

Tovább dübörög az Androidot leváltható Fuchsia OS fejlesztése, már egy weboldalt is kapott a rendszer, ami a fejlesztőknek ad egy kis segítséget.


Már korábban is lehetett hallani róla, hogy a Google dolgozik egy másik operációs rendszeren, amit eddig csak Fuchsia OS-ként említettek. A keresőóriás több mint 100 fős csapata dolgozik az új nyílt forráskódú platformon, amit egyelőre még nem tudni mikor vetnének be. Talán ha az Android piaci uralmát valami más OS veszélyeztetné akkor vennék elő a Fuchsia-t. Az Android Police rábukkant, hogy a Google a napokban elindított egy a fejlesztők részére készített weboldalt, annak érdekében, hogy mindent megtudjanak a Fuchsia-ról.

Az eddigi információk alapján a Fuchsia nem Linux kernelt használ, hanem Zircon mikrokernelt. A mikrokernel lényegében az operációs rendszer kernel egy minimális formája ami csak néhány alapvető vagy nélkülözhetetlen rendszerlehívást valósít meg, mint például a címtartomány menedzsment, szál menedzsment, processzorok köti kommunikáció. Ebből adódóan teljesen másképp működik majd mint az Android, de jó hír az, hogy a Flutter SDK lehetővé teszi, hogy az Android fejlesztők egyszerűen átvihessék alkalmazásaikat a Fuchsia-ba.

Azt még nem tudni, hogy mikorra várható a Fuchsia, már ha egyszer valamikor valóban megjelenik. Amíg az Android teljes mértékben megfelel a felhasználóknak, vagy nem jön egy új rendszer ami veszélyezteti a népszerűségét a Google nem fog váltani.

FORRÁSphonearena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.