Feladta a leckét a konkurenciának a Huawei Mate 40 Pro

A Mate 40 mobilok bemutatóját követően meg is érkeztek az első tesztek. Mivel a Mate 40 Pro+ valamivel később kerül forgalomba, első körben csak a Mate 40 Pro-val kénytelen beérni a szaksajtó és a vloggerek. A Huawei újdonsága most három rekordot is megdöntött. 

Ahogy az várható volt a kamerák tesztelésére szakosodott DxOMark csapata is megkapta az új zászlóshajót, ami rögtön meg is szerezte az első helyet. A hátlapi rendszer 136 pontot kapott az összesítés során, megelőzve ezzel a jelenleg első helyen tanyázó Xiaomi Mi 10 Ultrát. A DxOmark kiemelte a villámgyors autófókuszt, a kiváló dinamikatartományt és a zoom képességeket is dicsértek.

Átesett a teszteken a Mate 40 Pro előlapi kamerarendszere is, ami szintén megkapta az első helyet, a Huawei tehát dupla győzelemnek örülhet. Ebben a kategóriában a P40 Pro volt a korábbi bajnok 103 ponttal.

Egy AI Benchmark applikációban is számot adott tudásáról a Mate 40 Pro, vagyis pontosabban a benne lévő Kirin 9000 rendszerchip. Itt az első helyen Dimensity 1000+-szal szerelt Redmi K30 Ultra volt, 135.3 ponttal. Ezt az eredmény jócskán felülmúlta a Huawei újdonsága, egész pontosan 216.6 pontot sikerül neki bezsebelni.

Azt már a bemutató előtt is tudtunk, hogy a Mate 40 Pro kamerás képességeire és teljesítményére biztosan nem lesz panasz. A Huawei új csúcsmobiljának inkább az árcédula és a Google szolgáltatások hiánya lett a gyengepontja. Az sem kimondottam jó hír, hogy csak 8,8 millió Kirin 9000-es rendszerchipet tudott legyártani a TSMC, Kína után a globális piacra már lehet, hogy nem is, vagy csak nagyon korlátozott számban jut majd belőle.

Részletesebben a Mate 40 Pro-ról tegnapi cikkünkben olvashatsz!