Felbukkant az első Android 11 rendszert futtató mobil

android-11-cover

Egy benchmark teszten bukott le az első Android 11 rendszert futtató mobil, valószínűleg nem nagy meglepetés, hogy a Google egyik csúcskészülékén tűnt fel elsőként.


Azt már eddig is tudtuk, hogy idén sem maradunk új Android rendszer nélkül. Viszont ilyen hamar nem számítottunk az Android 11 vagy jelenlegi kódnevén Android R feltűnésére, már ha valóban igazak egy a napokban felbukkanó Geekbench adatlapon látottak. Eszerint ugyanis valaki lefuttatott egy Geekbench tesztet egy olyan Google Pixel 4 telefonon, amin már az új Android rendszer volt.

android-11

Természetesen az is lehetséges, hogy már eljutottak a rendszerrel a teszt fázisig, ezért lehet alapja az adatlapon látottaknak. Az Android 11-ről egyébként még nem sokat tudunk, a pletykák szerint már ütemezett sötét mód is lesz a rendszerben. Illetve egy Androidos gyerekbetegséget is javítanak majd a 11-el. A jelenlegi Android rendszert használó telefonok 4 GB-nál nagyobb videó fájlokat nem tudnak rögzíteni, a hírek szerint ez is orvosolva lesz most.

pixel-4

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elsőként a Google féle mobilok kaphatják meg az Android R vagy 11 frissítést, bár erre valószínűleg csak nyár végén – ősz elején kerül majd sor. Ezt követően érkezhet a többi gyártó készülékére is, de már valamivel gyorsabban mint mondjuk pár évvel ezelőtt. Köszönhetően a Google fejlesztéseinek, már tavaly egyes gyártók az Android 10 érkezésének hónapjában kiadhatták saját mobiljukra a rendszert. Valószínűleg ez idén már még gyorsabban fog menni. Persze azért ne menjünk ennyire előre, mivel sok olyan telefon van még amin csak Android 9 Pie található, jelenleg ez a verzió dominál az Android rendszerek között.