Felhasználók közötti titkosítással frissül a Zoom

A Zoom végpontok közötti titkosítást fog bevezetni jövő héttől. Az ingyenes és fizetős felhasználók akár 200 résztvevőt is vendégül láthatnak egy végpontok közötti titkosítással (E2EE) biztosított e-találkozón.

Elmondták, hogy a funkció kezdetben technikai előnézetként lesz elérhető, így a felhasználók az első 30 napban visszajelzést adhatnak a működésről. Ez a végpontok közötti titkosítás bevezetésének négylépcsős folyamatának 1. fázisa. 2021-ben megkezdik a 2. fázist és az end-to-end titkosítást minden bejelentkezéshez.

Bár a Zoom nagyon felkapott lett a járvány alatt, és egyre több felhasználó támaszkodik a virtuális kommunikációs módokra, a bizalmi faktor alacsony volt, hiszen a titkosítás gyenge lábakon állt. Korábban a Zoom titkosítási kulcsokat generált és ezek lettek kiküldve a résztvevőknek. Mostanra ez a folyamat megváltozik. A Zoom egy blogbejegyzésében elmondta, hogy továbbra is ugyanazt a GCM titkosítást használja; a különbség a titkosító kulcsok elhelyezésében van.

A Zoom hozzáadja a külső hitelesítést a virtuális tantermek biztonságosabbá tételéhez

Az end-to-end titkosítás engedélyezése a Zoom jelenlegi verziójában letilt bizonyos funkciókat, például a csatlakozást a host előtt, a felvételt, a streaminget, a Breakout Room-okat, a szavazást, a privát csevegést és az értekezlet reakcióit.

Annak ellenőrzésére, hogy az értekezlet végpontok közötti titkosítást használ, a felhasználók zöld pajzs logót (közepén egy lakattal) találnak a képernyő bal felső sarkában, ami jelzi, hogy a találkozó E2EE-t használ, valamint a résztvevők megtekinthetik az értekezlet vezetőjének biztonsági kódját is. Ha a számok mindenki képernyőjén megegyeznek, ez azt jelzi, hogy a Zoom értekezlet végpontok közötti titkosítású. Az ingyenes felhasználóknak egyszeri ellenőrzési folyamatban kell részt venniük, mielőtt végpontok közötti titkosítást használnának.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.