Felküldték az űrbe a Xiaomi Mi 10 Pro kameráját

A Xiaomi hivatalos Twitter oldalára és YouTube csatornájára felkerült egy új videó, amin a Mi 10 Pro-ban lévő 108 megapixeles modult tették fel egy műholdra és küldték fel a világűrbe.


Még 2019 indított egy műholdat a Xiaomi, ugyanazzal a 108 megapixeles kamerával, amit a Mi 10 Pro is megkapott. A cél természetesen az volt, hogy egy kis tesztnek vessék alá a modult, ami készített is néhány elég látványos képet. Sajnos a videóban túl sok felvételt nem láthatunk, de kiválóan szemléltetik a szenzor legnagyobb előnyét, hogy a hatalmas felbontásnak köszönhetően, ha egy kisebb részre nagyítunk rá nem lesz olyan pixeles a kép, mint mondjuk egy alacsonyabb felbontású kamera esetében. Persze a mobilok kamerái nem éppen arra jók, hogy a világűrből fényképezzük vele a Földet, erre vannak megfelelőbb eszközök.

A rövid videó csupán egy kis reklám, amivel a legújabb csúcsmobiljait hivatott népszerűsíteni a kínai vállalat. Ahogy a kisfilm végén is elmondják évről-évre több felhasználó választja őket, idén az előzetes tervek szerint több mint 100 millió ügyfelet fognak kiszolgálni. Ebből a számból a Mi 10 és Mi 10 Pro is kiveszi majd a részét, Kínában rendkívül népszerű mind a két készülék, másodpercek alatt elkapkodják a készleteket. Szerencsére nem kell sokat várni a nemzetközi piacra szánt modellekre sem, március 27-én kiderül mikortól és mennyiért tudjuk majd megvenni Kínán kívül a Xiaomi két újdonságát.