Felső-középkategóriás mobilokkal startolhat el a Galaxy R széria

A Samsung néhány évente szokott új szériákat bevezetni vagy éppen törölni. Pár hónapja arról írtunk nem lesz több Galaxy J szériás mobil, mivel ezeket a telefonokat bele olvasztják a Galaxy A és Galaxy M szériákba. A Galaxy R sorozat érkezése nem mondható újdonságnak, hiszen néhány hónapja érkezett erről hír, és most úgy tűnik rövid időn belül jönnek is az első ilyen telefonok.


A Galaxy A90-ről már rengeteg pletykát lehetett hallani. Első körben úgy tűnt a Galaxy A90 mechanikusan előugró forgatható kamerákat fog kapni, mint kiderült ez végül a Galaxy A80 lett. A Galaxy A80 bemutatását követően, még mindig érkeztek hírek a Galaxy A90-ről, így egyértelművé vált, hogy valóban két teljesen különálló készülékről van szó. Most ismét hallatott magáról az utóbbi masina, ráadásul több forrásból is jöttek infók, de úgy tűnik A90 helyett más néven mutathatja be a Samsung ezt a telefont.

Egyre nagyobb az esélye, hogy a dél-koreai gyártó végre elindítja a Galaxy R szériát. Erről már hónapok óta lehetett hallani, viszont nem tudtuk ez a sorozat mégis hová férne be a Samsung portfólióján belül. Az új széria állítólag rögtön két mobillal startol, erről árulkodik Steve H.Mcfly aka. Onleaks, aki szerint a tripla kamerára és hatalmas kijelzőre lehet számítani mindkét modell esetében. Ice Universe úgy tudja drágábbik változat 5G modemet is kap és a Galaxy Note 10 Pro-hoz hasonlóan támogatja majd a 45 wattos gyorstöltést is. Ennyiből is leszűrhető, hogy felső- vagy középkategóriás készülékekről van szó. Mivel a Samsungnak már három felsőkategóriás szériája is van, így valószínű nem fogják tovább bonyolítani a dolgot.

A Galaxy R tehát elvileg a Galaxy A és a Galaxy S közé kerülne be és a prémium középkategóriás eszközöket foglalná magában. Annak ellenére, hogy ezt több nagyobb külföldi portálon is megírták már, érdemes egyelőre pletyka szinten kezelni, valószínűleg napokon belül többet is megtudunk majd. Nincs kizárva az sem, hogy az új széria csak egy adott országra koncentrál, mint mondjuk Kína vagy India, ettől függetlenül azért a globális megjelenés sem zárható ki.