Feltekerhető kijelzős mobilon dolgozik a Sony

A hajlítható mobilok startja nem úgy alakult, ahogy azt vártuk. A 2018 végén bemutatott FlexPai Royale után úgy tűnt ez inkább a nagyon pályája lesz, de a Galaxy Fold csúfos indulását követően a Mate X sem rajtolt el a várt időpontban. Hajlékony OLED panellel szerelt telefon tehát még nem igazán van a piacon. Ha minden jól megy szeptemberre a Samsung és a Huawei újdonsága is felkerülhet a boltok polcaira.


Egy friss pletyka szerint a Sony is hasonló készüléken dolgozik, de ez az eddig látottaknál jóval egyedibbnek és futurisztikusabbnak ígérkezik. Az egyik legérdekesebb benne a feltekerhető kijelző, ami az LG műhelyéből származik. Egy korábbi szabadalom szerint, úgy nézhet ki az eszköz, hogy lesz egy fix része a megjelenítőnek, amit egy mozdulattal meg lehet növelni egy kihúzható mechanizmusnak köszönhetően. A pletykák szerint már van is kész prototípus és akár a következő év elején jöhet a végleges változat. Ez nagyjából egybeesik az MWC időpontjával, tehát lehet valami alapja. Az akkumulátor kapacitásával állítólag nem száll el a Sony, a forrás szerint 3220 milliamperórás telep kerül a motorháztető alá.

A Többi specifikációkról is kiderült néhány apróság, szó esett még 10x-es zoomal rendelkező kameráról, Snapdragon 855 lapkáról és az X50 5G modemről. A kiszivárogtató azt is tudni vélni, hogy a teszt modelleknél jelenleg Snapdragon 7250 SoC-t használ a Sony. A japán cég már jó ideje nem tett le semmi maradandót az asztalra. A februárban bemutatott Xperia 1 még mindig nem kapható sok helyen és nem is lett túl innovatív. A legnagyobb előnyeként a 21:9-es 4K kijelzőt emelik ki, ami azért akkora durranásnak nem mondható. Az biztos, ha nem találnak ki valamit akkor rövid időn belül bezárhatják a mobilos szekciót, mondjuk ez a feltekerhető kijelzős eszköz sem az lesz ami megmentheti a vállalatot.