Felturbózott Snapdragon 845 lapkával érkezett az Asus ROG Phone

Már korábban is hallhattunk róla, hogy a Razer Phone, Xiaomi Black Shark és Nubia Red Magic után egy újabb gamer mobillal bővül a piac. Ígéretéhez híven, az Asus a Computex kiállításon bemutatta legújabb okostelefonját, ami egyben gyártó Republic of Gamers termékcsaládjának legfrissebb modellje is.


Már a külső elárulja, hogy nem egy átlagos mobilról van szó, a hátlap meglehetősen rendhagyóra sikeredett, világító ROG logóval és a megfelelő hűtés érdekében, kis szellőző rácsokat is kapott az eszköz. A szögletes kamera plexi sem mondható hagyományosnak, ami alatt 12MP (f/1.8, 1.4um) + 8MP (f/2.0, 1.12um) modulok vannak. A másik oldalon 6 hüvelykes AMOLED kijelző kapott helyet, 18:9-es képaránnyal és 1080×2160 pixel felbontással. Van HDR támogatás, a kijelző 1 ms válaszidővel és 90 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik.Az előlapon található még két két narancssárgára festett sztereó hangszóró, 8 megapixeles szelfi kamera és az elengedhetetlen érzékelők. Gamer telefon révén nem maradt le a jack csatlakozó a töltést pedig USB C porton keresztül ejthetjük meg. A ROG Hypercharge technológiával 33 perc alatt 60 százalékot tudunk pumpálni a 4000 milliamperórás telepbe. A mobil talán legnagyobb különlegessége a 2,96 GHz-re húzott Snapdragon 845 lapka, ami egyedi hűtéssel rendelkezik.Az alaplapon van egy rézlap, ezt osztja el a hőt, közvetlenül felette pedig egy apró hűtőpadot találunk, a keletkezett hő pedig a hátlapon található rácsokon áramlik ki. A belső memória mérete 8 GB, tárhelyből az alapmodell 128 GB-ot kapott, de lesz 512 GB ROM-al szerelt variáns is. Ennek a felturbózott lapkakészletnek köszönhetően, jelenleg a ROG Phone az AnTuTu bajnoka, 304.183 ponttal.

Android 8.1 rendszert és egy sajátos ZenUI 5 kezelőfelületet kapott a készülék. Az ASUS szerint akár 7 órányi játékidő is kisajtolható az akkumulátorból, de ha ez kevés lenne megvásárolható egy külön kiegészítő, ami extra üzemidőt ad. Nem ez az egyetlen tartozék a szerkezethez, beszerezhető még hozzá Twinview Dock ez egy második kijelzőt tartalmaz és asztali dokkoló is egyben.Az Aeroactive Cooler névre keresztelt masinát alapból megkapjuk, ez a hűtésben segít. A WiGig Dock nevű kütyüvel pedig vezeték nélkül tudjuk a mobil képét nagyobb kijelzőre tükrözni. Van még Wi-fi, 4G LTE modem, Bluetooth, ujjlenyomat olvasó és NFC is. Az ASUS ROG Phone árát egyelőre homály fedi, a megjelenés állítólag a harmadik negyedéveben lesz esedékes.