Firmware-nek köszönhetően tudtunk meg többet a Mate 20-ról!

írta: odinsann

A firmware fájlok elég sokat elárulnak egy adott készülékről, a FunkyHuawei által a fejlesztési webhelyen megosztott fájlokat az XDA-Developers darabjaira szedte és újabb infókat tárt napvilágra a Mate 20 szériáról.


Az XDA-Developers-nél nagyon szeretnek a firmware fájlokban turkálni, mivel ez már a sokadik alkalom, hogy ilyen forrásból származó információkat szivárogtatnak ki. A legfrissebbek alapján most is három változat lesz, ezek a Mate 20 Lite, Mate 20 és a Mate 20 Pro nevet kapják. Mivel a firmware fájl kifejezetten a Mate 20-hoz tartozott, így megtudtuk, hogy 4200 mAh-s teleppel jön majd a mobil. Képernyője pedig 6,3 hüvelykes lesz, így a Pro változat is nagyobb megjelenítőt kap, aminek mérete 6,9 hüvelyk. A specifikus fájlok szerint 6 GB RAM és 128 GB belső tárolót tartalmaz majd az eszköz és támogatja a vezeték nélküli töltést is, ami üveg hátlapot jelent.

Az XDA nem a teljes fájlverziókhoz jutott hozzá, de arra a következtetésre jutottak, hogy a Mate 20 Pro a Mate RS-hez hasonlóan megjelenítőbe épített ujjlenyomat olvasóval fog rendelkezni. A Mate 20 és Mate 20 Pro már tudjuk, hogy a hamarosan bemutatkozó Kirin 980 lapkát fogja kapni. A Lite változatban pedig a Huawei Nova 3i-ben is lévő Kirin 710 az esélyes. A háromféle Mate 20 mellett az elmúlt évek tapasztalatai alapján esély van még egy Porsche Design variánsra is, erről még semmi biztosat nem tudunk.

forrás: xda-developers