Fizetősök lehetnek egyes tartalmak a TikTok-on

tiktok

Az egyik leggyorsabban fejlődő márka, egy várható elhatározásra szánta el magát, hiszen egyes hírek szerint hamarosan fizetősök lehetnek egyes tartalmak a TikTok-on. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Egyes források azt állítják, hogy a TikTok a napokban hivatalosan is megerősítette, hogy egyes tartalmak fizetősök lehetnek. Ez már várható volt, hiszen a legtöbb ilyen felületen van szponzorált tartalom és valamilyen módon bizonyos összegeket kérnek el a felhasználóktól egyes tartalmak megjelenéséért.

A cég nyilatkozata szerint jelenleg még csak teszt fázisban van az új fejlesztés, de az lenne a célja ennek az egésznek, hogy a tartalomkészítőket segítség jövedelemhez jutni, persze bizonyos haszon mellett.

tiktok-cover

Ebben viszont több veszélyforrás lehet a The Verge szerint, hiszen, ha valaki nem rendelkezik előfizetéssel és az alkotó tartalmai viszont pénzbe kerülnek, akkor a sima felhasználónak nem fogja feldobni a videóit, így sokkal kevesebb lesz a megtekintés és a lájkok száma is, így kisebb forgalmat tudnak majd generálni.

Valószínűleg annak hatására történt ez a bejelentés a cég felől, hogy az Instagram nemrég bejelentette, hogy elindítja a fizetett előfizetéseknek a tesztelését. Itt exkluzív tartalmakat láthat a felhasználó, ha előfizet. Ezeknek az ára 0,99 dollár és 99,99 dollár köz eshet.


Forrás