Folytatódik az Apple kálváriája!

Az Apple tagadja, hogy megsértette volna az amerikai bírósági végzést az Epic Games elleni perben.

Az Apple felszólította az amerikai bíróságot, hogy utasítsa el az Epic Games keresetét a Fortnite megsértésével kapcsolatban!

Az Apple az oaklandi Yvonne Gonzalez Rogers amerikai körzeti bíróhoz benyújtott beadványában ismertette az érveket, aki 2020-ban az Epic games perében, és azzal vádolta az Apple-t, hogy megsértette a trösztellenes törvényt, mert szigorúan ellenőrzi, hogy a fogyasztók hogyan töltsék le az alkalmazásokat és fizessenek az alkalmazáson belüli tranzakciókért.

Az Apple beadványa bírálta az Epic Games kísérletét, azzal kapcsolatban, hogy az Apple “eszközeit és technológiáit ingyenesen elérhetővé tegye a fejlesztők számára”.

Az Epic Games azt akarta, hogy a bíróság hagyjon jóvá olyan üzleti modellt, amely az Apple business modelljén keresztül segíti az Epic Games nyereségességét.

Az Epic Games ezt nem kommentálta, az Apple pedig nem válaszolt azonnal a vitával kapcsolatos megjegyzésekre, ami a két cég közötti hosszú küzdelem része.

Az Epic elvesztette a korábbi nagy perét az Apple-el szemben. Rogers bíró 2021-ben elrendelte, hogy az Apple adjon nagyobb szabadságot a fejlesztőknek, hogy a felhasználók választhassanak az alkalmazáson belüli alternatív fizetési módok között.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb bírósága januárban elutasította az Apple fellebbezésének elbírálását a tiltó végzés ellen. – Magyarul a bíróság elutasította még az Apple fellebbezésének elbírálási kérelmét is.

A közelmúltban:

Az Epic Games a múlt hónapban benyújtott bírósági beadványában kijelentette, hogy a kaliforniai Cupertino állambeli Apple “kirívóan megsértette” a bírósági végzését. Kiemelték, hogy az Apple 27%-os díjat szab ki a fejlesztőknek az egyes vásárlások után, ami a videójáték-gyártó szerint “kereskedelmileg használhatatlanná” teszi az alternatív fizetési lehetőségekre mutató hivatkozásokat. – Tehát az Epic Games-nek feltehetően nem tetszik, hogy szerintük a 27%-os jutalék sok az Apple-ön keresztül vásárolt alkalmazások után. Ha megnyerik a pert akkor ez az összeg mehetne az Epic Games zsebébe is. 

(Pereljük be a Woltot és a Foodorát, hogy pofátlanul magas haszonkulccsal hozzák ki házhoz, amit rendelünk! – ugyanez a helyzet az Epic Games háza táján is).

Az Epic szerint az Apple megtiltotta egyes alkalmazásoknak, hogy tájékoztassák a felhasználókat az egyéb fizetési módokkal kapcsolatban.

A külső fejlesztők megkerülnék az Apple Pay-t.

A Meta, a Microsoft, Elon Musk és a Match Group a múlt hónapban megismételték az Epic érveit és azt mondták Rogers bíró úrnak, hogy az Apple “egyértelműen megsérti” a bíróság végzését. – Egy hasonló ügyben, amelyet az Epic indított az Alphabet (GOOGL:O) Google ellen, egy San Francisco-i bíró várhatóan idén külön végzést fog kiadni a Google Play Áruházat érintően.

 

MEGOSZTÁS