Fontos dolgot mondott a Qualcomm a Samsung Galaxy S23 készülékekkel kapcsolatban

A Qualcomm fontos dolgot jelentett be a Samsung Galaxy S23 szériával kapcsolatban, aminek sokan örülhetnek majd világszerte. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

A Samsung és a Qualcomm között mindig jó kapcsolat volt, amit a napokban meg is erősítettek, hiszen 2030-ig tartó megállapodást írtak alá. Sok Samsung készülékben dolgozik Snapdragon lapkakészlet, amik a legjobbaknak mondhatóak a világon. A Samsung Galaxy Z széria csak ezeket a lapkákat használja, de minden kategóriában találhatunk meg belőle.

A dél-koreai vállalat rendelkezik saját lapkákkal is, de az Exynos chipek nem hozzák azt, amit elvárnak tőlük, így a legújabb pletykák szerint jegelhetik majd egy időre ezeket.

Néhány napja felröppent egy olyan hír, hogy a Samsung Galaxy S23 sorozatban csak Snapdragon lapka fog dolgozni, ami rendhagyó lehet, hiszen eddig egyes piacokon Exynos lapkát kaptak meg a készülékek.

A Qualcomm egyik vezetője a napokban azt nyilatkozta, hogy a Samsung Galaxy S22 készülékek 75%-ban Snapdragon lapka dolgozik, és utalt rá, hogy a jövőben ez tovább fog nőni, így valószínűleg a fentebbi állítás igaz lehet, aminek a forrás szerint van is logikája, hiszen így szoftveres fronton sem kell kétszer dolgoznia a fejlesztőknek, elég lesz ez lapkához megírni majd a rendszert.


Forrás