Fontos frissítés jött egyes iPhone 8 mobilokra

Az Apple nemrég dobta ki az iOS 11.3-at, azóta felbukkant egy igen kellemetlen probléma ami sok iPhone 8 és iPhone 8 Plus tulajt érinthet, így gyorsan megjött az iOS 11.3.1-es verzió is.


Ez a kis gikszer tulajdonképpen nem is gyártó hibájából fakad. Azok az iPhone 8 és 8 Plus mobilok amik egy harmadik féltől származó megjelenítőt kaptak, reszponzivitási problémákkal közködnek (gyakran nem reagálnak az érintésre) ezt hivatott kijavítani a most érkező frissítés. A mérete változó, 33-100 megabyte között van, így túl sok szabad helyet nem vesz majd el tőlünk.

Az Apple ezt írja a frissítésről:

Az iOS 11.3.1 javítja az iPhone-ja vagy iPadje biztonságát, és megold egy problémát, amely miatt az érintéssel történő bevitel nem reagált néhány iPhone 8 eszközön, mivel ezek nem eredeti Apple-cserekijelzőkkel lettek javítva.

Megjegyzés: A nem eredeti cserekijelzők vizuális minősége gyengébb lehet, és elképzelhető, hogy ezek a kijelzők nem működnek megfelelően. Az Apple által minősített képernyőjavításokat megbízható szakemberek végzik, akik eredeti Apple-alkatrészeket

A cég továbbra is a gyári szerviz szolgáltatásait javasolja, amivel nincs is semmi gond, de a javítások többségéért egy ilyen helyen elég boros árat kérnek el. Persze mindenki maga dönti el hová viszi a készüléket. Viszont az esetek túlnyomó többségében már nem lesz olyan a mobil mint újkorában volt, pláne egy kijelző cserét követőn.Egyébként az iOS 11.4 fejlesztői és nyilvános béta tesztje is elkezdődött, a végleges változat majd valamikor május végén vagy június elején érkezhet.