Fontos információt fog jelezni ezentúl a Google Térkép

google-maps-dark-mode-cover

Az amerikai cég a napokban egy nagyon hasznos funkció bevezetését jelentette be, ami hasznos lehet az autós közlekedésnél. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

Azt már többször megírtuk nektek, hogy a Google Térkép miért is annyira népszerű és miért ez a legnépszerűbb térkép alkalmazás a világon. A cég folyamatosan fejleszti az alkalmazását, jobbnál jobb funkciókat adnak hozzá az eszközkészletükhöz, vonzóbbá téve így magukat.

A napokban az amerikai nagyvállalat egy újabb hasznos funkciót mutatott be, aminek bevezetésével több ember közlekedését megkönnyítheti. A fő újítás az lesz, hogy ezentúl megfogja jeleníteni az útbetétdíjak árait a navigáció közben.

Egyelőre összesen 2000 fizetős úton lesz elérhető a funkció, Android és iOS eszközön egyaránt.

Az újítást először Indiában, Japánban, Indonéziában és Egyesült Államokban lesz elérhető, később pedig további országokban is találkozhatnak majd vele a felhasználók. Az utak díjait, hivatalos hatóságoktól gyűjtik össze, így megbízhatóak az információk. Természetesen továbbra is elérhető lesz az a lehetőség, amivel be lehet kapcsolni, hogy csak az ingyenes utakon közlekedjünk, ha azt szeretnénk. Ha további újítások lesznek a közeljövőben, mindenképpen megírjuk majd nektek.


Forrás