Fontos változás jöhet a Play Áruházban

google play

Hamarosan egy új lehetőséggel bővül a Play Áruház kínálata, hiszen több felületen elérhetőek lesznek, az itt megjelent alkalmazások. Mutatjuk, hogy mit kell tudni erről.

crypto50

A Play Áruház az egyik legnépszerűbb alkalmazásletöltő a világon, hiszen az Androidos készülékeken ez az alap áruház. A Google nemrég bejelentette, hogy ki szeretné bővíteni az elérhetőségeket és ez most meg is valósul, hiszen a legújabb szivárgások szerint, már elérhető a béta verzió Windows rendszerekre is.

Ezt egyelőre még csak bizonyos régiókban lehet kipróbálni, de akiknél elérhető, Android alkalmazásokat futtathat a számítógépén.

Ezt legkönnyebben úgy lehet ellenőrizni, hogy a Google Play asztali verziójában, a letöltés fül alatt megjelenik egy olyan link is, ami azt jelzi, hogy letöltés Windows készülékre. Ha valaki a letöltésre kattint, akkor a gép azt fogja mutatni, hogy a Purple Emulator segítségével érhető el az alkalmazás.

Ez egy hatalmas lehetőség lehet, mind a felhasználók, mind a cégek számára is, hiszen a Microsoft több felhasználót szerezhet magának ezzel, hiszen az eddigieknél is könnyebb lesz összehangolni a platformokat, a Google több felhasználót nyerhet magának, a felhasználók pedig Windows környezetben is kipróbálhatják, a telefonon már jól megszokott alkalmazásaikat. Kíváncsian várjuk, hogy mikor jön ki a végleges verzió, ennél a fejlesztésnél.


Forrás