Fotón pózol a hamarosan érkező Asus ROG Phone

Megérkezett az első valós fotó az idén bemutatkozó Asus ROG Phone-ról és újabb hardverspecifikációk is kiszivárogtak a beszerzett 3C tanúsítványnak köszönhetően.

Az új Asus ROG Phone marketing kampánya a múlt héten egy Weibo-n megosztott képpel kezdődött el, de azóta folyamatosan érkeznek a hírek a készülékről. Megtudtuk, hogy az eszköz 6000 mAh-s akkumulátorral fog érkezni. Most pedig a telefon beszerezte a 3C tanúsítványt is és így még több hardverspecifikációra kaptunk rálátást. Azt már eddig is sejteni lehetett, de most végképp megerősítést nyert, hogy Snapdragon 888 processzorral fog érkezni a ROG Phone 4. Ezen kívül megtudtuk azt is, hogy a 3C tanúsítványt beszerző készülék 8 GB RAM-mal rendelkezett, bár ez valószínűleg modelltől függően változó lesz. Kiderült az is, hogy Android 11 rendszer volt a telefonon a tanúsítvány beszerzése során, valamint a modellszám is napvilágot látott, ami a későbbiek során a teszteknél jöhet majd jól, ez az ASUS_I005DA.

Ezzel még nem értünk a 3C tanúsítvány adatlapján látható információ sorának végéhez. Eszerint az új Asus ROG Phone-ban lévő 6000 mAh-s akkumulátor 65 wattos gyorstöltést fog támogatni. A fentieken kívül egy fotón is feltűnt a mobil, ezen a képen viszont csak a hátlapját láthatjuk. Viszont egyértelműen kijelenthetjük, hogy nagyon hasonló a kamerasziget csak egy kicsit sarkosabb mint az előző ROG telefon esetében. A méretes ROg logó viszont sokkal kisebb lesz mint amit már megszoktunk, helyette egy jóval kisebbet kapunk ami az egyik sarokban lesz elhelyezve. Láthatóan lesz még egy piros gomb is a telefon oldalán, ami talán a játékmód be illetve kikapcsolására szolgálhat.

A megjelenéssel kapcsolatban még semmi információt nem derült ki, de egyesek már el is kezdtek találgatni a korábban megosztott képpel kapcsolatban. Ezen ugyanis a kos csillagképet láthatjuk, ami március 21. és április 19. közötti időpontot jelent. Ez alapján az sincs kizárva, hogy valamikor a két időpont között ismerkedhetünk majd meg vele. Ezen kívül még az elnevezés is kérdéses, mivel soron a 4-es következne, de ez a számot Kínában nem éppen tartják szerencsésnek, ezért nincs kizárva, hogy ROG Phone 5 néven fog debütálni.