Futurisztikus, teljesen kávamentes mobil érkezhet Galaxy A100 néven

A Samsung Galaxy A szériája néhány hónapon belül egy érdekes, futurisztikus taggal bővülhet. Az állítólagos Galaxy A100 teljesen kávamentes lesz és fizikai gombok sem lesznek rajta.


A LetsGoDigital az évek során rengeteg Samsung szabadalmat szerzett, amik alapján gyorsan készülni is szokott néhány renderkép. Most egy új, futurisztikus masináról érkeztek hírek. A dél-koreai vállalatnál állítólag talonban van egy Full-Screen v2.0 névre keresztelt technológia, ezt egy fejlesztés alatt álló készülék már meg is kapta, igaz egyelőre teszt jelleggel. Itt már a kijelző két oldalt olyan mértékben ívelt, hogy az azt körülölelő fém keretet alig lehet látni. Szemből nézve csak a hatalmas megjelenítő látszik majd. Egyes források Galaxy A100-ként emlegetik ez a titokzatos eszközt, persze a név még korántsem végleges.Galaxy_a100_várható_dizájn

A Samsung bennfentes Ice Universe szerint, a dél-koreai gyártó már több olyan mobilt is tesztel, amiken nincsenek fizikai gombok, ezek szerepét nyomásérzékeny felületek vennék át. Pár hónapja a Note 10 széria kapcsán is jött ilyen hír, azóta kiderült, hogy a ceruzás phablet még megkapja a gombokat. A pletykák szerint Galaxy A100 már ezt is “elhozhatja” nekünk, de legjobb esetben is csak az év vége felé. A Samsung az innovatív technológiákat manapság előszeretettel pakolja bele az új A szériába, remek példa erre a Galaxy A80. Ez a kategória – a csúcsmobilokhoz képest – jóval megfizethetőbb mindenki számára és lehetőséget ad a gyártónak, hogy az átlagnál több visszajelzést kapjon a felhasználóktól. Ha sikeres a dolog, kicsit fejlesztenek rajta és bekerül a csúcsmobilokba.

Persze nem lehet biztosra kijelenteni, hogy a fentieket a Galaxy A100 kapja meg, de különböző szabadalmi dokumentumok és több forrás is arra utal, hogy valóban készülőben van egy ilyen Samsung mobil. A legoptimistább becslések szerint is legalább az év végéig várnunk kell erre a telefonra. Addig még elég sok idő van hátra, első körben úgyis a Galaxy A90 fog jönni, ami több mindenben is hasonlíthat a Note 10 szériára, de talán valami olyat is fog magával hozni, amit még nem láttunk a Samsungtól.