Futurisztikus telefonnal állt elő a Xiaomi

A Xiaomi Mi Mix Alpha dizájnja elképesztőre sikeredett, de végül soha nem került kereskedelmi forgalomba a készülék. Most a Xiaomi egy új koncepció telefonon dolgozik, ami szintén elég futurisztikus külsővel érkezik, de jóval közelebb áll a jelenleg forgalomban lévő mobilokhoz.

Az eszköznek még nincs neve, de meglehetősen hasonlít az Alpha-ra, olyan mintha annak lenne egy továbbgondolt, hétköznapibb változata. Itt is vízeséses kijelzőt használt a gyártó, de már mind a négy oldalon. Gombok nincsenek a telefonon és csatlakozók sem, a töltés vezeték nélküli, ha például hangerőt akarunk állítani azt érintéssel tudjuk megtenni. Az előlapon lévő üveg egész pontosan 88 fokban van hajlítva, ezt egy speciális eljárással 800 °C-os hőmérsékleten hozták létre.

Valószínűleg nem egy olcsó mulatság, ennek az előállítása, ha valaha meg is fog jelenni egy ilyen okostelefon, biztosak lehetünk benne, hogy rendesen megkéri majd az árát a Xiaomi. A gyártó egyébként már elismerte a The Verge-nek, hogy létezik kész prototípus is, de arról nem volt szó, hogy kereskedelmi forgalomban mikor találkozhatunk majd a készülékkel.