Galaxy A51 és Galaxy A71: Befutottak a Samsung új megfizethető mobiljai

A Samsung tegnap bemutatta a 2020-as Galaxy A széria legújabb tagjait. A várakozásoknak megfelelően első körben a Galaxy A51 és Galaxy A71 debütált, amiket az elkövetkezendő hetekben több másik készülék is követhet.

Mivel középkategóriás telefonokról van szó, nagy innovációval egyiknél sem találkozunk, de az elvárt előrelépést hozta mindkét készülék ez elődmodellhez képest. Ránézésre csak méretbeli eltérés van köztük, mindkettő textúrázott hátlappal, négy darab hátlapi modullal és Infinity-O kijelzővel érkezett.

Samsung Galaxy A51

Talán a számozásból leszűrhető, hogy a Galaxy A51 a kisebb és olcsóbb készülék. A hazai árról egyelőre nem jött infó, de az európai országok többségében 310 euróról indul majd a Samsung újdonsága, ami átváltva 102 ezer forint. Nyilván erre még rájönnek a helyi adók, szóval itthon olyan drága lesz, hogy ezért a pénzért már egy felső kategóriás Xiaomi-t is tudunk majd venni magunknak.

A Galaxy A51 megjelenítője 6,5 hüvelykes Super AMOLED Infinity-O panel, Full HD+ felbontással és 20: 9-es képaránnyal. Az ujjlenyomat-olvasó már a tavaly bemutatott Galaxy A50-nél is a megjelenítőbe került, nincs ez másképp a folytatásnál sem. A kijelző felső sávjában lévő szenzorcseppet viszont kameralyukra cserélték, az előlapi kamera felbontása 32 megapixelesre növekedett. A hátlapi négyes is sokat fejlődött, a főkamera 48 megapixeles, ami mellé kapunk egy 12 megapixeles 123 fokos ultra széles látószögű lencsét és egy 5 megapixeles mélységérzékelőt, illetve egy 5 megapixeles makró kamerát.

A négy szenzor egy téglalap alakú kameraszigetbe került és L-alakban helyezkednek el egymás mellett. A Galaxy A51 energiaellátásáért 4000 milliamperórás akkumulátor felel, a telep támogatja a 15 Wattos gyorstöltést, ezen a vonalon sajnos nem történt előrelépés az előző generációhoz képest. A lapkakészlet a nyolcmagos Exynos 9611 lett, ami mellé akár 6 GB RAM és 128 GB tárhely is társulhat. Adott a micro SD bővítési lehetőség, maximum 512 GB-os kártyát használhatunk erre a célra. Sok Samsung csúcsmobil még nem kapta meg az Android 10-et és a One UI 2.0 felhasználói felületet, de a Galaxy A51 már gyárilag ezzel jön.

Samsung Galaxy A71

A Galaxy A71 külsőre nagyon hasonlít a kistesóra, de valamivel nagyobb nála. A kijelző 6,7 hüvelykes, szintén Super AMOLED panel Infinity-O panel, a felbontás itt is 1080 x 2400 pixel. Az ujjlenyomat-olvasót szintén a megjelenítőben találjuk és a szelfi kamera is ugyanaz a 32 megapixeles modul, mint a Galaxy A51-nél.

A hátul lévő főkamera felbontása 64 megapixeles lett, ez mellé az A51-ben is helyet kapó 12 megapixeles ultra széles látószögű, 5 megapixeles mélységérzékelő és 5 megapixeles makró kamera kerül. A Galaxy A71 lelke a nyolcmagos Snapdragon 730 rendszerchip, ami mellé modelltől függően 6/128 vagy 8/128 GB memória jár. A méretes megjelenítőhöz természetesen nagyobb akkumulátort csomagoltak, a telep kapacitása 4500 milliamperóra és támogatja a 25 Wattos gyorstöltést.

Az A71 fekete, fehér, zöld és rózsaszín árnyalatokban lesz beszerezhető, az árról egyelőre nem jött infó, az értékesítés a hónap végén veszi kezdetét, de egyelőre csak néhány ázsiai országban.