Galaxy A90 5G-vel bővülhet a Samsung 5G-s felhozatala

A Samsung Galaxy A sorozat a belépő kategóriás készülékektől kezdve egészen közel a csúcs kategóriáig kiterjed. A termékcsalád hamarosan egy 5G képes eszközzel is bővülni fog, ami Galaxy A90 5G néven érkezhet.


A Samsung Galaxy A szériájának jelenlegi csúcsa, a Galaxy A80 már felbukkant hazai kereskedők kínálatában. Azonban úgy néz ki, hogy egy ennél erősebb mobillal is számolhatunk ebben az évben, méghozzá egy 5G kapcsolatra is alkalmas modellel, ez lehet a Galaxy A90 5G. Az eszköz a Geekbench tesztjén bukkant fel az SM-A908N modellszámmal és a benchmark applikációnak köszönhetően meg is tudtunk róla egy kevés infót. Az adatlap szerint Snapdragon 855 lapkával, 6 GB RAM-al és Android Pie rendszerrel debütálhat a masina. Más források szerint mindezek mellé majd egy 6,7 hüvelykes Full HD+ felbontású Infinity U kijelző dukál majd. Ezen kívül már a kameráiról is lehetett hallani, a szóban forgó készüléket 48+12+5 megapixeles modulokkal hozták szóba.

galaxy-a90-5g

A Geekbench-nél egyébként 3458 pontot sikerült elérnie az A90 5G-nek az egymagos teszt során, a többmagos megmérettetést pedig 10852 ponttal zárta. Pontos megjelenési dátuma még nem ismert, de nagy valószínűséggel erre az évre várható. A Galaxy A90 5G mellett egyébként egy újabb A szériás masináról is lehetett hallani a mai nap során. Ez a telefon ha hihetünk a pletykáknak Galaxy A100 néven érkezhet, és rendkívül szokatlan dizájnt tudhat majd magáénak.