Kiderült mennyibe fog kerülni a Galaxy Note 10 és Note 10 Plus

A Samsung csak az augusztusi bemutatón fogja elárulni pontosan mennyit kérnek majd a Galaxy Note 10 mobilokért, de ettől függetlenül azért pletykákat már lehet hallani a várható európai árakkal kapcsolatban.


A Winfuture.de elég megbízható oldalnak mondható, számtalanszor előfordult már, hogy egy érezőben lévő készülékről olyan sajtófotót vagy egyéb más infót osztottak meg, ami később igaznak bizonyult. Valószínű van egy bennfentes forrásuk is, mivel a Samsung mobilokkal kapcsolatban elég pontos adatokat szoktak közölni. A német weboldal úgy tudja, hogy a Galaxy Note 10 kezdőára Európában 999 euró lesz majd. Ez a 256 GB tárhellyel szerelt változat. Pont ennyibe került a Galaxy S10 Plus is, nálunk a hivatalos fogyasztói ár gyári garanciával 344.990 forint volt. Azóta egy kicsit emelkedett az euró árfolyama, így valószínű közel 350 ezres árcédulára biztosan lehet számítani.galaxy_note_10_ár

Az ár elég magas, de azért a Samsungnál most nem emeltek túlzottan sokat. A Galaxy S10-be hasonló összegért 128 GB ROM-ot pakoltak és akkor ott van még az S Pen, nagyobb akkumulátor és a gyorsabb töltés is. Egyébként tavaly a Galaxy Note 9-ért 334.990 forintot kértek, így a drágulás tekintetében nem igazán lehet okunk a panaszra.

A nagyobb kijelzővel és plusz egy hátlapi kamerával szerelt Note 10 Plus-ért a Winfuture információi szerint 1149 eurót kérhetnek. Itthon valószínűleg 400.000 forint felé közeledik majd ennek a készüléknek az ára. És ez még csak a 256 GB-os variáns, aki ennél nagyobb, 512 GB vagy 1 TB háttértárat szeretne, még mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Utóbbi két modell áráról viszont nem esett szó.galaxy_note_10_plus_ár

A Note 10 kijelzője egy 6,3 hüvelykes Dynamic AMOLED panel, ezzel szemben a Plus valamivel nagyobb 6,7 hüvelykes megjelenítőt kap. Mindkét esetben a kijelző felső sávjának közepén, egy kameralyukban találjuk az előlapi modult, valószínű azonos felbontással. A hátlapon lévő kamerarendszer immár függőleges kialapítást kap és kitolódik a jobb szélre. A standard Note 10 három darab szenzorral jön, a Note 10 Plus-nál a LED vaku alá kerül egy negyedik modul is. A motorháztető alatt nem igazán lesz eltérés, maximum csak az akkumulátor kapacitás tekintetében.

Az új Note széria bemutatója augusztus 7-én lesz, a hivatalos hazai árakat is akkor tudjuk meg. A debütálást követően várható egy rövid előrendelési időszak, majd augusztus 23-tól lehet megvásárolni a Samsung újdonságait. Akik előrendelik, kapnak mellé valamilyen nagyobb összegű ajándékot és 1-2 nappal előbb meg is kapják a választott készüléket.