Galaxy S20 FE bemutató – Megnéztük milyen lett a Samsung megfizethető csúcsmobilja

Szeptember második felében mutatkozott be a Galaxy S20 FE, amiből mi is kaptunk egy példányt. A mobilt kimondottan a felhasználók kívánságai alapján készítette el a gyártó, spóroltak egy picit az anyaghasználaton, cserébe nem kell egy vagyont otthagyni a készülékért.

Akár S20 Lite-nak is lehetne hívni a mobilt, bár az nem minden esetben lenne helytálló. A műanyag borítás miatt egyértelmű, hogy egy olcsóbb kiszerelésről van szó. Specifikációk terén viszont nincs okunk panaszra, hiszen az FE-ben is Exynos 990 rendszerchip található, akárcsak a széria többi tagjában. Kamerában is egy picit gyengébb a masina és a képernyő felbontása is “csak” 1080 x 2400 pixel, de ez az átlagfelhasználónak valószínűleg nem fog feltűnni.

Pozitívum, hogy az akkumulátor kapacitása a Galaxy S20-hoz képest 4000 milliamperóráról 4500 milliamperórára növekedett és a kijelző mérte is 6,5 hüvelykesre hízott. Adott az IP68 védelem, az AKG sztereó, a Samsung Dex a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó és a 15W-os wireless, illetve a 25W-os kábeles gyortöltés is. A 6/128 GB-os Galaxy S20 FE hazai ára 249.990 Ft

Borítókép: Samsung