Gimbalos kamerával és két kijelzővel érkezett az LG Wing

lg-wing-cover

Dupla kijelzővel és gimballal debütált az LG Wing, ami merész kialakításának köszönhetően nem éppen mondható egy szokványos mobilnak.

A mai napon az LG hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb készülékéről, ami Wing néven érkezett. A készülékről már korábban is hallhattunk és már akkor kiderült, hogy nem egy szokványos mobiltelefonra számíthatunk. Az gyártó elárulta azt is, hogy a Wing az LG Explorer Projektjének eredménye és ugyan nem mondták ki, de nagy valószínűséggel a jövőben még találkozhatunk hasonló, különleges LG telefonnal.

lg-wing-1

A vízlepergető bevonattal ellátott LG Wing 169,5 x 74,5 x 10,9 milliméteres méretekkel rendelkezik, súlya pedig 260 gramm. A telefon “elsődleges” P-OLED kijelzője 6,8 hüvelykes, Full HD+ felbontással, szenzorcsepp és kameralyuk nélkül, de alul és felül egy picit vastagabb kávákkal. Ha ezt a megjelenítőt elforgatjuk, akkor alul felbukkan egy 3,9 hüvelykes 1,15:1-es képarányú és 1080 x 1240 pixel felbontású G-OLED panel. A szelfikamera még nyitott állapotban sem látható, mivel ez motorikusan emelkedik ki a telefon házából, felbontása pedig 32 megapixel.

lg-wing-4

A hátlap első ránézésre hasonló mint amit a Galaxy Note20-nál láttunk. A kamerák egymás alatt a bal oldalon helyezkednek el. Az elsődleges szenzor 64 megapixeles f/1,8 rekeszértékkel. Ezen kívül van még egy 117 fokos látószögű 13 megapixeles szenzor és 12 megapixeles gimbal technológiával ellátott kamera, ami azért különleges, mert ilyen még csak a Vivo X50 Pro-ban van és nagyon jól jön majd videók készítése során.

lg-wing-2

Mint ahogy az már korábban is kiszivárgott, a számítások végrehajtásáról az 5G képes Snapdragon 765G lapka gondoskodik, ami nem egy csúcsprocesszor, de ettől függetlenül nagyon jól végzi a feladatát. A rendszermemória 8 GB, a tárhely pedig 256 GB-os, akinek ez nem lenne elég microSD kártyával bővíthet rajta. Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh, amit Type-C csatlakozón keresztül Quick Charge 4.0+ szabványnak megfelelő gyorstöltéssel táplálhatunk.

lg-wing-3

Az Android 10 alapú LG UX számtalan lehetősséget nyújt arra, hogy kihasználjuk a dulpa kijelző adottságait. Ha már a megjelenítőnél tartunk, az LG szerint 200 ezer elfordítást bír ki a mechanika, ez 5 év alatt napi 100 elfordítást jelent. Az árát a gyártó nem közölte, de elmondták, hogy hamarosan még több mindent elárulnak majd a Wing-ről.