Gombok nélkül érkezhet a Z Fold 3?

z fold 3

A nyáron valószínűleg megjelenik a Samsung legújabb összehajtható kijelzős prémiumkategóriás okostelefonja. Lent olvashattok a részletekről.

INLOCK

A Samsung Galaxy Z Fold 3 a szivárgások szerint valamikor nyáron, júliusban vagy augusztusban mutatkozhat be. Az első széria után nagyon sokat fejlődött a második kiadás. Kijelzőben, kialakításban és kamerákban is. Például a készüléken található első kijelző mérete 4,6 colos méretről 6,2 colos méretre növekedett, biztosítva így a felhasználók számára a nagyobb felhasználói élményt. Emellett kevesebbszer kell kinyitni a mobilt, hiszen szinte minden alapművelet elvégezhető már, egy ekkora kijelzőn.

Az új szivárgások szerint a harmadik szériában tovább fejlődik a kijelző technológiája. Emiatt válik lehetségessé az, hogy a készülék képes legyen kezelni az S-Pent. Emellett ez lehet az első Samsung mobiltelefon, amiben a kijelző alá van építve a kameraszenzor, így maximálisan kihasználható a kijelző felület.

Gombok nélkül 

fold 3

Most egy újabb szabadalom levédetése után, arra is következtethetünk, hogy még egy nagy újítást kaphat az okos eszköz. Mégpedig azt, hogy gombok nélkül kerülhet forgalomba. Ez nem vicc. A funkciók eléréséhez a cég gesztusvezérlést alkalmazna, azért, hogy helyettesíteni tudja ezeknek a hiányát.

A Szabadalmi Hivatalhoz beadott dokumentum alapján a cég azért próbálkozik ilyen lehetséges megoldásokkal, mert szerintük sok felhasználó nehezen éri el a hangerő szabályzó és bekapcsoló gombot, akkor amikor összecsukott állapotban van a telefon. A szabadalom alapján a felhasználó választhat, hogy milyen kézmozdulatra mi történjen majd. Így nem kell bajlódnia a fizikális gomb elérésével, mindössze kézmozdulatokat kell végeznie.

Például, csukott állapotban a telefon bekapcsolásához elég egy koppintás a készülék megfelelő részére, míg a hangerő szabályzáshoz pöccinteni kell. Mivel folyamatosan fejlődik a technológia és a hajlítható kijelzős készülékek is egyre vékonyabbak lesznek, ez egy nagyon hasznos funkció lehet a jövőre való tekintettel.

A cég Dél-Koreában ezt a technológiát már 2019-ben levédette, így lehetséges, hogy tényleg ilyen érzékelőkkel érkezhet meg a széria harmadik tagja. Mindenesetre azt el kell mondani, hogy ezek a specifikációk még nem biztosak, a megjelenésig még sokat változhatnak.

Forrás