Google Maps: Miért ez a legjobb térkép alkalmazás?

Olvasási idő 1-2 perc.

Rájövünk a Google Maps titkára

A Google Maps alighanem az egyik ha nem a legjobb térképet és mindent, amit a térképekkel össze lehet kapcsolni szolgáltatás együtt.

Volt is arról vita a múltban: nem reklám de a Netflixen “The Billion Dollar Code” néven futó minisorozat bemutatja a Google Maps születését.  Mindenki döntse el maga kinek ad igazat egy biztos gyökeresen megváltoztatta azt, ahogyan sokan a mindennapjaikat éljük.

A Google Maps 2005-ös indulása óta nagyon sokat fejlődött és biztos sokan emlékeznek arra, amikor az Apple Maps 2012-ben nagyon gyengén elindult.

Akkor és most is voltak és vannak különbségek nem csoda hiszen a Google folyamatosan fejleszti nyilván az Apple is de vannak hiányosságok. Arra nem térünk ki hogy közben a Google ezerrel védi magát a privát adatok szivárgása miatt de a térkép naprakész ez biztos.

Keltsd életre a Google Mapset.

Lássuk miben rejlik az erőssége:

 

Naprakész

A Google hatalmas erőforrásokat fektet be a Térkép naprakészen tartásába. Partnerségben több ezer szervezettel, köztük az US Geological Survey-vel és még a helyi házfejlesztőkkel is naprakészen tarthatja a címeket és az utakat. Ha ezt kombinálja műholdképekkel, légifelvételekkel, utcaképi “túrázókkal” és gépi tanulással, akkor a világ valaha látott legerősebb térképszolgáltatása lesz.

Waze-hez hasonló valós idejű forgalom megjelenítés

Nem csoda hogy a Google Maps hasonló térkép adatokat produkál, mint a Waze, mert utóbbit a Google 2013-ban megvette. A térkép erőssége, hogy az összes korábbi statisztikát vegyíti valós idejű GPS adatokkal, így szinte teljesen biztos hogy azt látjuk a térképen, ami a valóságban történik. Ráadásul nem kell 2 külön appot használni elég a Google Maps.

Útvonalak nem “csak autósoknak”

Valós idejű adatokat továbbít akár tömegközlekedünk, helyi vagy távolsági módon esetleg biciklin vagy akár görkorin közlekedünk. Képes bárhová utat találni és a visszajelzések alapján már most is folyamatosan alkalmazkodik.

A street view nem csak egy eszköz

Bejárhatjuk úgy is a földet, hogy a kanapéba süppedünk de talán még izgalmasabb, ha mi magunk tesszük fel a képeket utazás közben. Nem azzal kell tölteni az utazást, hogy csak képeket töltünk fel de abszolút beleszólásunk van a Google Maps szerkesztésébe.

Visszajelzések

A visszajelzés egy kétélű fegyver, mert bármikor támogathatjuk azt a helyet ahol terméket vagy szolgáltatást vettünk vagy fogyasztottunk, viszont a visszajelzésekből az nem derül, ki hogy a visszajelzést adó szalonképes módon viselkedett-e, úgyhogy ezzel óvatosan kell bánni.

Mi a titok? A folyamatos fejlesztés, hogy valós időben kapunk rengeteg infót ha közlekedünk vagy visszajelzést szeretnénk adni szolgáltatással, termékkel vagy a minket körülvevő környezettel kapcsolatban.

MEGOSZTÁS