Google szolgáltatásokkal és 48 megapixeles kamerával érkezett a Honor 9X Lite

Ha valaki azt gondolná, hogy újra GMS-sel jönnek a Huawei és Honor mobilok téved. Csupán arról van szó, hogy a Honor 8X lett újra piacra dobva néhány apró módosítással.

Lényegében a főkamerán, a tárhelyen és az USB C porton kívül minden ugyanaz, mint a két éve bemutatott Honor 8X-nél, ez volt a Google szolgáltatások ára. A kijelző tehát a Honor 9X Lite esetében is 6,5 hüvelykes, 1080 x 2340 pixel felbontású IPS panel, 19,5:9-es képaránnyal. A képernyő felső sávjának közepén, egy kisebb szenzorszigeten találjuk a 16 megapixeles előlapi kamerát, a beszédhangszórót és a közelségérzékelőt. Az eszköz 160,4 x 76,6 x 7,8 milliméteres dimenziókkal és 175 grammos súllyal rendelkezik.

A burkolat alatt az egyetlen változás, hogy a tárhely mérete fixen 128 GB-ra növekedett, 64 GB-os verzió nincs. A Kirin 710 rendszerchip már nem igazán mondható naprakésznek, és a 4 GB belső memória sem túl sok, de ha ezeken módosít a Honor ugrott volna a GMS. Gyárilag EMUI 9.1 fut a készüléken, Android 9 alapokon, az Android 10-et már csak a Huawei Mobile Services mellé lehetett volna felpakolni.

Jó hír, hogy a hátlapon 48 megapixeles főmodul került a 2 megapixeles mélységérzékelő mellé. A hátlap dizájnja is változott, a mai trendeknek megfelelően téglalap alakú a kamerasziget, ebben az két említett szenzort, egy LED villanót és egy “AI Dual Camera” feliratot találunk. Kapunk tehát néhány AI funkciót is, de azt nem részletezték melyek lesznek azok.

A microUSB csatlakozót USB C-re cserélték, a 3750 milliamperórás akkumulátoron és a 10 wattos töltésen viszont nem módosítottak. A mobil ára a finneknél 199 euró, ami a jelenlegi árfolyamon 70 ezer forint. Ennyi pénzért nem a Honor 9X Lite a legjobb vétel ebben a kategóriában, egy Redmi Note 8 Pro-val jobban járunk.