Gyorsabb lesz a kiszállítás az Aliexpress-ről

repulö

A Kínából történő rendelések esetén mindig sokat kellet várni a termék érkezésére. Most ez változhat és hamarabb kaphatjuk meg a megvásárolt dolgokat.

INLOCK

Már megszokhattuk, hogyha nem akarunk nagy összegeket fizetni a szállítási költségekért, akkor van, hogy akár egy hónapot is várni kell egy csomagra, amit megrendeltünk. Ez most változni fog, hiszen a Cainiao kínai logisztikai vállalat elindította első teherszállító járatát Kína és Magyarország között. Erre nagyrészt azért volt szükség, mert folyamatosan nőnek a megrendelések az országból és a kiszállítási időt is csökkenteni kellett.

Fejlesztések

A cég tulajdonosa szerint átlagosan 10 napra csökkenhet a kiszállítási idő. Az új repülőgép naponta 17 tonna szállítmányt képes eljuttatni Magyarországra. Ide minden bele tartozik az elektronikai cikkektől kezdve a ruházatig.

2021 első negyedévében 30,13 milliárd dollár értékű volt a kereskedelmi volumen Kína között és a Kelet-Európai országok között. Ez statisztikai adatok szerint 50,2 százalékos éves növekedés jelent, ami kiemelkedő. (Nem tudni, hogy ebben szerepet játszik-e az, hogy Magyarországon is változnak a megrendelésre vonatkozó szabályok idén nyáron.)

A cég emellett egy olyan fejlesztést is véghez vitt egy helyi vámhivatallal és logisztikai partnerrel együtt, aminek segítségével jelentősen csökken a vámkezelési idő. Ez időben kifejezve azt jelenti, hogy az eddigi 1-2 napos vámkezelésből, mindösszesen 6 óra lesz az egész folyamat. Ez azért lehetséges, mert kifejlesztettek egy olyan vámkezelő rendszert, amin keresztül már a leszállás előtt elindítható a vámkezelés.

aliexpress

Ez a repülőgépes teherszállítás számos előny tartogat, hiszen ezeknek segítségével a Kelet-Európába érkező szállítmányok kiszállítási ideje 20%-kal tud csökkenni, emellett a kiszállítási költségek is 5%-kal lesznek kevesebbek ez által.

A kínai rendelésekről még annyit, hogy 2021 július 1-től jelentősen megváltozhat a helyzet, hiszen új szabályok lépnek életbe. Ezt már azok is meg fogják érezni, akik mondjuk csak egy telefontokot rendelnek meg, hiszen a nagyon olcsó csomagok kiszállítása is jelentősen drágulni fog, mivel már ezek a termékek sem fognak bele esni az áfamentes kategóriába. Ezért azt tanácsoljuk, hogy aki valamit szeretne rendelni még a jelenlegi feltételekkel, az minél hamarabb tegye meg.

Forrás 1,2