Hajlítható kijelzős tabletet szabadalmaztatott a Samsung

Már egy ideje benne van a levegőben, hogy az okostelefonok után, érkezhetnek a hajlítható kijelzővel felszerelt tabletek. Most egy ilyen tervet mutatunk!

INLOCK

A Samsung hatalmas fölénnyel vezeti a kihajtható kijelzővel rendelkező okostelefonok piacát és úttörőnek számít a cégek között. Számos új technológiát a dél-koreai cég szabadalmaztatott, és mutatott be először. Jelenleg idén már a Fold sorozatból a harmadik készüléket dobhatják piacra. Nagy hangsúlyt fektetnek erre a vonalra és most úgy tűnik, hogy a tablet fronton is egyedülállót alkothatnak.

z fold tab

Május 21-én egy szabadalmat nyújtottak be a Szellemi Tulajdon Világszervezetnek (WIPO), amiben egy összecsukható kijelzővel rendelkező elektronikus eszközt írnak le, aminek a neve Samsung Galaxy Z Fold Tab. Korábban ugyan ezt a tervet az Egyesült Államokban is szabadalmaztatták már.

A látványterveken látható, hogy a készüléknek nincsen fedele. Két helyen csukódik egyszerre össze. Összecsukott állapotban egy S-Pen is elfér a kijelzők között. A belső kijelzőn két kamerakivágás is látható. Kérdéses persze, hogy az majd a kijelzőbe vagy a kijelző alá lesz építve. Több néven s hívhatjuk, lehet Z Fold Tab vagy Z Flex, mindegyik elnevezés helytálló lehet.

z fold tab

A Lets Go Digital életképes render képeket mutatott be, amit itt láthattok. Kérdéses, hogy elindítja-e ezt a készüléket a Samsung a tablet piacon, vagy inkább kisebb méretben kiadja egy lehetséges okostelefon variánsként. Fel kell mérniük, hogy mennyi lehetőség rejlik még a táblagépekben, milyen lehet a kereslet a jövőre nézve.

Mindenesetre jó tervnek tűnik és biztos lenne olyan, akinek hasznára lenne ez a kialakítás. Hivatalos megjelenésről egyelőre még nincs hír. Kíváncsian várjuk mi is a híreket a készülék felől. Amint megtudunk valamit, megírjuk nektek!

Forrás