Hamarosan 5G-re vált a Xiaomi Mi 9

A Mi Mix 3 5G után a Xiaomi már a következő 5G képes készülékén dolgozik, ami a kínai cég egyik csúcsmodelljének frissítése lehet.


Az 5G hálózatok kiépítése jelenleg is folyik a nagyobb országokban. Az új technológiának köszönhetően számos “új út” nyílik majd meg előttünk, ebben pedig nagy segítségünkre lehet a zsebben is elférő okostelefon. Kínában már több helyen kiépítették az 5G-t, ebből adódóan nem meglepő, hogy a kínai gyártók közül egyesek már a második 5G képes telefonjuk kiadására készülnek. A Xiaomi már korábban piacra dobta a Mi Mix 3 5G változatát, a következő 5G képes eszköz pedig nagyon úgy néz ki, hogy a Xiaomi Mi 9 lesz.

mi-9-5g

A fent látható Weibo bejegyzést a Xiaomi termékigazgatója, Wang Teng osztotta meg. A kép alapján rögtön szembetűnhet, hogy egy Xiaomi Mi 9-cel történt a publikálás, illetve jobb oldalt az is látható, hogy a készülék 5G hálózatra csatlakozik. Ebből sejthető, hogy a Mi 9 (vagy Mi 9 Pro) is kap egy 5G variánst a közeljövőben.

Mindezek mellet a Xiaomishka Twitter oldalára is felkerült pár információ az érkezőfélben lévő telefonnal kapcsolatban. A Xiaomishka megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy 45W-os gyorstöltéssel és nagyobb akkumulátorral fog érkezni az 5G-s Mi 9. Valamint a kijelzőjének felbontása is nagyobb lesz, itt 2K felbontást említenek. A kamerarendszer terén is lesz egy kis változás, a fő modul OIS-szel, vagyis optikai képstabilizátorral fog rendelkezni. Azt, hogy milyen néven jöhet a telefon, nem tudni, a Xiaomi Mi 9 5G vagy akár a Mi 9 Pro 5G elnevezés is szóba jöhet, és valószínű Snapdragon 855+ lapkával fog debütálni.