Hamarosan akár iPhone-okat is vásárolhatunk az LG üzleteiben

lg apple

Az LG állítólag tárgyalásokba kezdett az Apple-el az iPhone-ok értékesítéséről. De mire számíthatunk? Mit jelent ez valójában?

INLOCK

Kicsit furcsának hangzik a fenti mondat, azonban itt nem egy általános üzleti modellről szólnak a hírek, hanem egy régióspecifikus üzleti megállapodás körvonalazódik a kettő óriásvállalat között.

Mint köztudott az LG nagyjából kettő hónappal ezelőtt jelentette be, hogy kilép a mobiltelefon piacról.

lg apple

A Business Korea legfrissebb hírei és jelentése alapján az LG tárgyalásokat folytat az Apple-el az iPhone, iPad és Apple Watch lehetséges eladásairól a dél-koreai LG üzletekben. A jelentés alapján a gyártó nem titkolt célja, hogy a Dél-Koreában lévő több mint 400 márkaboltot a lehető legjobban kihasználja az ott dolgozó több ezer értékesítővel együtt. A meglévő értékesítési „kapacitásuk” megfelelő teret kínálna az Apple termékeinek eladására.

Jelenleg az almás termékek értékesítését kifejezetten dedikált Apple üzletek és ezek alkalmazottai működtetik, azonban ha az LG megszerzi illetve megállapodnak az értékesítési jogokról, akkor a saját alkalmazottai végezhetik majd a készülékek eladását. Mivel a dél-koreai cég továbbra is aktív a laptop és asztali üzletágban, így értékesítési portfóliójában nem szerepelnek az Apple MacBook-jai és iMac-jei sem. Tehát ha az üzlet megvalósulna a piaci óriások között ebben az esetben az LG Best üzleteiben csak iPhone-t, iPad-et és Apple Watch-ot tudnának vásárolni az érdeklődők.

apple

Érdekesség, ám az ilyen típusú modell nem újdonság, hiszen éppen az Apple webáruházában értékesíti az LG monitorait. Nem ez lenne az első eset a két vállalat között, hogy együttműködést kössön.

Kiszivárogtatott információk szerint tárgyalások folynak az Apple autógyártási platformjáról, illetve az összecsukható iPhone kijelzők gyártásáról is.

 

forrás: mobilesyrup.com