Hamarosan egyesül a Facebook és az Instagram üzenetküldő felülete

A Facebook megtette az első lépést a Messenger és az Instagram üzenetküldő felületének integrálása felé. 

gearbest_banner_Redmi_9a

Néhány hónapja röppent fel a hír, hogy a Facebook összevonhatja az Instagram-os és Messenger-es chat felületet, ami után mindkét platformon láthatóvá válnak az üzeneteink. Ezzel funkcióval tenné még kényelmesebbé a felhasználók életét az amerikai cég. Mivel az Instagram is az ő kezükben van nincs nehéz dolguk.

Egyelőre még csak tesztüzemben megy a dolog néhány kiválasztott piacon, de az elsődleges visszajelzések jók, így rövid időn belül globálisan is elérhetővé válhat ez a funkció. Szerencsére meghagyják a választás lehetőségét, és dönthetünk úgy is, hogy az eddig megszokottak alapján mind a két felületet használjuk üzenetküldésre. Több új opció is érkezik az Insta üzenetküldő felületére, a Facebook ezekkel próbálja meg arra ösztönzi a felhasználókat, hogy az új üzenetküldőt használják. Az Instagram DM rendszere elég jelentősen átalakul, kapunk időzített üzeneteket, önarcép mintákat, egyedi hangulatjeleket, és csevegési színeket, mindezek mellet a nem kívánt üzenetek blokkolásának is lesznek új módjai. Bevezetésre kerül a Messenger Watch Together funkció is, ami lehetővé teszi, hogy videóhívás közben filmeket nézzünk barátainkkal.

Nyilvános ütemterv egyelőre nincs az új funkció megjelenésével kapcsolatban, csupán annyit tudunk, hogy az elkövetkezendő hónapokban a globális piacon is elérhetővé teszik. Addig érdemes ismerkedni az új felülettel, ez a videó remekül szemlélteti mire számíthatunk.