Hamarosan érkezik az újratervezett Galaxy Fold

A Samsung februárban az MWC-n mutatta be első hajlítható mobilját a Galaxy Fold-ot. A debütálást követő napokban több médium és Vlogger is megkapta tesztelésre a készüléket, ami sokaknál 1-2 nap elteltével megadta magát.


Volt, ahol a felhasználó hibázott és eltávolította a kijelzőt védő fóliát, amit nem kellett volna, de egyeseknél rendeltetésszerű használat során is meghibásodott az eszköz. Azóta kiderült mi volt a baj, a panel alá könnyen bejutottak a szennyeződések, amik ezt követően rövid időn belül tönkretették a képernyőt.

A Galaxy Fold a tesztek során 200 ezer hajlításnak is ellenállt, de a laboratóriumi körülmények között nem számoltak a porszemekkel és egyéb szennyeződésekkel, amikkel a mindennapokban egy okostelefon elég sűrűn találkozik. Azóta már a hibát javították, és több apró módosítást is eszközölt a Samsung a készüléken. A specifikációk változatlanok, továbbra is 7,3 hüvelykes Infinity Flex kijelző tárul elénk nyitott állapotban, kívül pedig 4,6 hüvelykes Super AMOLED panelt találunk. A rendszerchip ugyanaz, mint a Galaxy S10 mobilokban, de a tárhely már UFS 3.0-as és 512 GB áll majd rendelkezésünkre, a RAM mérete 12 GB.

Már a februári bemutatón elhangzott, hogy 5G képes modell is jön a Fold-ból, erre nem kell már külön várni, ez is elérhetővé válik szeptember 18-tól. A nagyobb európai országokban hamarosan rendelhető lesz a különleges csúcsmobil. A hazai premier még várat magára, pontos infó nem jött róla, hogy itthon mikortól lesz beszerezhető, állítólag tervezik a piacra dobást, talán az IFA alatt erről is megtudunk valamit.

FORRÁSsamsung
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.