Hamarosan három 5G képes mobil jön a Honortól

Hamarosan érkeznek az első 5G képes Honor mobilok, melyekből egyből hármat kapunk, illetve egy szintén 5G-s eszköz is fog érkezni Huawei logóval.

Az ötödik generációs hálózat egyes szolgáltatók kínálatában már itthon is elérhető, ezért hamarosan idehaza is egyre nagyobb figyelmet kapnak majd az 5G képes eszközök. Mint tudjuk hazánkban még nem nagy a választék ezen a téren, de az 5G lefedettség növekedésével ez gyökeresen meg fog változni. Persze Kínában már más a helyzet ezen a téren, sokkal jobb a lefedettség és 11 darab 5G-s mobil közül tudnak választani az ottani lakosok. A Huawei kínálatában már most több 5G mobil található meg mint más gyártóknál.

honor-v30-promo-pic

A kínai vállalat természetesen nem éri be ennyivel, a legfrissebb hírek szerint hamarosan még több ilyen eszközük lesz. Ebből három Honor logóval fog érkezni, név szerint a Honor V30 5G, Honor V30 Pro 5G és a Honor Magic 3 modellek lesznek ezek. Illetve hamarosan érkezhet a következő 5G képes Huawei is, ami nem lesz más mint a Huawei Nova 6 5G. Noha a Honor V30 szériáról már hallhattunk korábban, a Magic 3 érkezése még újdonságnak számít, de ha az előző generációs modellből indulunk ki akkor nincs kizárva, hogy ebben az évben megismerkedhetünk vele.

Mint tudjuk, jelenleg a Huawei mobiljai az USA szankciói miatt Google szolgáltatások nélkül kerülnek forgalomba, ebből adódóan a Mate 30 szériát a világ nagy részén még mindig nem lehet megvásárolni. Valószínűleg ugyan ez lesz majd a Honor V30 és Honor V30 Pro (vagy View 30 és View 30 Pro) sorsa is. Remélhetőleg észbe kap majd a Huawei és minél előbb piacra dobják máshol is a Mate 30 mobilokat, mivel minden napjainkban fontos applikációt lehet helyettesíteni. Ezért nincs kizárva, hogy itthon is fogynának a Mate 30 készülékek, főleg ha olyan leárazással indítanának nálunk is, mint amilyennel Kínában tették.