Hamarosan iOS-en is játszhatóak lesznek az Xbox játékok

xbox-app-ios-cover

Nagyon úgy néz ki, hogy rövid időn belül már az iOS felhasználók is játszhatnak távolról, telefonjukon a kedvenc Xbox játékaikkal.

A The Verge szerint a Microsoft hamarosan kiad egy frissítést az App Store-ban található Xbox alkalmazáshoz melyet követően iPhone mobilokon is tudunk majd játszani Xbox játékokkal. A frissítésnek köszönhetően elérhető lesz egy távoli játék funkció is, de ez sajnos nem a Microsoft xCloud szolgáltatása lesz. Tehát nem közvetlenül egy szerverről futtathatjuk majd a játékot, hanem saját Xbox-unk kell hozzá.

Az újítás hasonló a Sony saját PS4 Remote Play szolgáltatásához. Vagyis közvetlenül az Xbox-ról futnak majd a játékok, ami internetre csatlakozva továbbítja azt a telefonunkra WiFi-n vagy LTE, 5G kapcsolaton keresztül. Az irányításhoz természetesen kell egy Xbox One vagy Series X kompatibilis Controller. Láthatóan az iOS Xbox alkalmazás is teljesen megújul majd a közeljövőben érkező frissítéssel. A dizájnt teljesen átalakították, és egyes elemek nagyon hasonlítanak az Xbox menüjéhez is.

xbox-app-ios-1

Azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy azoknak az iOS felhasználóknak, akik szeretnék kipróbálni az új szolgáltatást mindenképpen egy Xbox One vagy egy Xbox Series X konzollal kell rendelkezniük. Konkrét dátumot nem kötöttek a frissítés érkezéséhez, valószínűleg az új Xbox konzolok piacra dobását követően tudunk majd az új verzióra frissíteni.

Képek: Microsoft, The Verge

FORRÁSthe verge
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.