Hamarosan jöhet az új 100 MP-es Sony érzékelő

A képen a P20 Pro hármas kamerarendszere

Az utóbbi években az okostelefonokba szánt kamerák nagy fejlődésen mentek keresztül, ahol leginkább a megapixel felbontásra fókuszáltak. Mutatjuk, hogy milyen lehet az új ilyen szenzor.

Az okostelefon piacon néhány éve kialakult egy olyan trend, hogy minél nagyobb megapixel felbontással rendelkezzenek a készülékek, amik egyrészt marketing szempontjából is nagyon jók, másrészt több hasznos funkció is származik belőlük.

Az egyik az, hogy a nagyobb szenzorok több fényt tudnak beengedni, valamint akár plakát méretű képeket is készíthetünk velük.

Jelenleg az okostelefonokban 108 MP-es a legnagyobb felbontású lencse, amit a Samsung gyárt, de heteken belül bemutatkozhat az első 200 MP-es felbontású lencsével felszerelt okostelefon, amit szintén a dél-koreai gyártó készít.

A Sony ebbe a versenybe még nem igazán szállt bele, hiszen náluk a legnagyobb felbontás eddig 54 MP-es, viszont szenzor méretben hatalmasak ezek az érzékelők is. A legújabb pletykák szerint viszont a Sony már dolgozik a legújabb lencséjén, ami 100 MP felbontású lehet majd. Sajnos erről még részletek nem derültek ki, de hamarosan biztosan több mindent megtudunk majd róla.


Forrás