Hamarosan jön Európába a Huawei Nova 8i és Huawei Nova 9

huawei nova 5t

Utoljára év elején hozott el okostelefont az európai piacra a Huawei, így az új Nova széria érkezése már elvárható volt. Mutatjuk a részleteket a megjelenésről.

crypto50

A Huawei az utóbbi időszakban leginkább a kínai piacra mutatott be új termékeket, ott próbálta megtartani felhasználói körét. Az ünnepekhez közeledve, még akkor is, ha megtépázott mobiltelefonokat tud csak forgalmazni, nem kérdés, hogy szükség van az európai piacon is Huawei mobiltelefonokra.

A hivatalos bemutató egyelőre még csak Kínában volt meg a Nova 9 széria esetében, viszont a hírek szerint hamarosan bemutatkozhat más piacon is és ezzel párhuzamba vele érkezhet a Huawei Nova 8i is. A pontos megjelenési időpontról és árazásról egyelőre nincs hír, viszont erről is vannak pletykák.

huawei

Állítólag a Huawei Nova 8i 6 GB RAM/128GB-os változata 350 euróba, míg a Huawei Nova 9 550 euróba kerülhet majd. Amit fontos kiemelni, hogy mindkét készüléken már a Harmony OS 2.0 fog futni, így a már megszokott módon nem állnak rendelkezésre a Google szolgáltatások.

Az akkumulátor kapacitása mindkét esetben 4300 mAh-es, amit 66W-os vezetékes töltéssel lehet majd feltölteni. Hardveres fronton azért van különbség, hiszen míg a Nova 8i egy Snapdragon 662-es lapkakészletet kapott meg, addig a Nova 9 egy LTE képes Snapdragon 778G-t.

Kijelzőkben is különböznek, hiszen utóbbi egy 6,57 colos OLED panellel van felszerelve, míg társa egy 6,67 colos IPS LCD megjelenítővel.


Forrás