Hamarosan Kínán kívül is beszerezhető lesz a Huawei Nova 2 Plus

Már lassan két hónapja, hogy a Huawei bemutatta a Nova 2 és Nova 2 Plus mobiltelefonokat, de eddig még csak a kínai piacon lehetett hozzájuk jutni.


Mondhatni már elég régen, május utolsó napjaiban debütált a Nova széria folytatása és még globálisan mindig nem lehet beszerezni, hivatalosan. A most kiszivárgott információk alapján már nem kell sokat várnunk a nagyobb változatra, vagyis a Nova 2 Plus-ra, mivel a napokban a készülék beszerezte az FCC engedélyét. Két modellt regisztráltak, ezek pedig a BAC-L03 és a BAC-L23 típusszámmal rendelkeznek, a 03 az egy sim kártyás változat a 23 pedig két kártyával is tud csatlakozni a hálózatra.

Egyenlőre nem tudni, hogy pontosan mikor, de remélhetőleg még nyáron megérkezik hazánkba az első szállítmány. A Nova 2 Plus 5,5 hüvelykes Full HD felbontású megjelenítővel rendelkezik, a számításokat pedig, gyártó saját processzora, egy Kirin 659 végzi. Az eszköz 4 GB RAM-al rendelkezik, a tároló pedig 128 gigabájtos, mely természetesen igény szerint tovább bővíthető.

Az akkumulátor 3340 milliamperórás, kamerák szempontjából pedig, az előlapra egy 20 megapixeleset, a hátulra pedig 8 és egy 12 megapixeles modulokat kaptunk. Android Nougat rendszerrel csomagolhatjuk majd ki a dobozból a telefont, de egyenlőre csak a 7.0 verziószámúval, a Huawei kezelőfelületéből pedig az 5.1-es EMUI-t használja a mobil.