Három mobillal bővült az LG K szériája

Egyik napról a másikra három telefonnal bővült az LG K sorozatának portfóliója, mutatjuk milyen lett az LG K42, K52 és K62.

brave_banner_3_gsmring

A kisebbik dél-koreai gyártó a felhajtást elkerülve tette elérhetővé három legújabb telefonját. A készülékek közül az LG K42-ről már korábban lehetett hallani. Most azonban ha nem is mindent, de egy adag információt megtudtunk róla az LG-nek köszönhetően. A modell 6,6 hüvelykes HD+ felbontású megjelenítővel rendelkezik, a kijelző felső sávjának középen egy kameralyukban található az előlapi kamera, ami 8 megapixeles.

lg-k42

A hátlapon négy modul dolgozik, közülük az elsődleges szenzor 13 megapixeles, ami mellé jár még egy 5 megapixeles ultraszéles látó és van még kettő darab 2 megapixeles kamera is, melyek közül az egyik makró a másik pedig mélységérzékelő. A K42-ben 3 GB RAM és a 64 GB tárhelyet találunk, a számítások elvégzését a MediaTek 8 magos Helio P22 lapkája végzi. A 4000 mAh-s akkumulátorból a gyengécske teljesítményének köszönhetően pár napos üzemidőt biztosan ki lehet csikarni.

Az LG K52 már egy kicsit komolyabb mint az előző mobil. A megjelenítő mérete szintén 6,6 hüvelyk és a felbontás is HD+. A processzor órajele 2,3 GHz-es, ezzel szemben a K42-ben lévő Helio P22 maximum 2,0 GHz-en ketyeg, azt azonban nem árulták el, hogy pontosan melyik CPU-ról van szó.

lg-k52

A rendszermemórián is növeltek egy kicsit, itt már 4 GB áll rendelkezésünkre, a tárhely szintén 64 GB-os és az akkumulátor kapacitása is változatlan, tehát ez esetben is egy 4000 mAh-s telepről van szó. A hátlapon apróbb változások vannak, itt a főkamera 48 megapixelesre hízott, a többi modul változatlan.

Utolsó a sorban az LG K62, ami ugyancsak 6,6 hüvelykes, de már FHD+ felbontású kijelzővel próbálja meghódítani a felhasználókat. A processzor ez esetben is egy nyolcmagos, 2,3 GHz-es chip. Az előlapi kamera 28 megapixeles lett. A hátlapon 48 megapixeles főkamerát, 5 megapixeles széles látót, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységérzékelőt helyeztek el, vagyis ugyanazt a négyeset ami a K52-nek is van. A memóriakiosztás 4/128 GB, az akkumulátor pedig a másik két telefonhoz hasonlóan 4000 mAh.

lg-k62

Mindegyik készülék Android 10 rendszerrel érkezett és megkapták a MIL-STD-810G katonai szabványt is, de ez csak az extrém hőmérsékleti eltérések mellett a rázkódásnak és a páratartalomnak áll ellen, ütés és vízállósággal ne számoljunk.

FELHASZNÁLT IRODALOMgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.