Három Samsung mobilra is megérkezett az Android 10

Egyre szélesebb körben kezd elterjedni az Android 10 a Samsung telefonokon, a korábbi csúcsmobilok után már a középkategóriában is több eszközre elérhetővé vált.


Egyszerre három Galaxy A szériás telefonra is befutott az Android 10 és a One UI 2.0 kezelőfelület. A Galaxy A6 (2018) tulajoknak a A600FNXXU5CTB9 firmware verzió hozza el az új rendszert és a márciusi biztonsági frissítést is tartalmazza.

A Galaxy A7 (2018)-et használóknak a A750FXXU4CTBC firmware-t kell keresni szintén benne van a márciusi biztonsági frissítés, a szoftverfrissítés során 1,3 GB adatot fog letölteni a mobil.

A különleges kamerarendszerrel ellátott Galaxy A80 megkapta az új Android főverziót és a márciusi biztonsági frissítést. A GSMarena szerint viszont valami oknál fogva kimaradt a csúcsmobilokban lévő képernyőfelvételi funkció. Az új felhasználói felület, a megújult navigációs gesztusok és a rendszerszintű sötétmód természetesen adottak. A márciusi biztonsági frissítés helyett a februárival kell beérni. Kicsit olyan érzés mintha, a Galaxy A80-ra már nem maradt volna elég idő a Samsungnál, de valószínű néhány héten belül mindent pótolni fognak.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott nem minden Galaxy A6 (2018), Galaxy A7 (2018) és Galaxy A80 készülékre egyszerre válik elérhetővé az új rendszer, hanem szépen fokozatosan egyik országról a másikra. Aki türelmetlen a Beállítások > Szoftverfrissítés menüpont alatt tudja ellenőrizni.