Hatalmas biztonsági hibával küzd a Pixel 4 arcfelismerője

google-pixel-4-series-cover

A Google a napokban mutatta be legújabb csúcsmobiljait, a Pixel 4-et és a Pixel 4 XL-t, a készülékekben mint tudjuk egy elég komoly arcfelismerő rendszer van, ami nem éppen úgy működik mint ahogy azt sokan elvárnák.


A Google Pixel 4 és Pixel 4 XL modellekben nem kapott helyet ujjlenyomat olvasó, tehát aki mindenképpen biometrikus azonosítást szeretne beállítani annak az arcfelismerő áll rendelkezésére. A kijelző felett lévő vastag kávában összesen nyolc szenzor kapott helyet, ebből adódóan azt gondolnánk, hogy az arc alapú feloldórendszer nem hibázhat, de most mégis úgy tűnik, hogy a Google ejtett egy elég nagy malőrt az azonosítót illetően. Kiderült ugyanis, hogy csukott szemmel is képes felnyitni egy lezárt készüléket a rendszer. Vagyis mikor éppen alszunk könnyedén feloldhatják illetéktelenek a telefonunkat, elég csak hozzá az arcunk közelébe helyezni az eszközt.

Már többen jelezték a Google részére a jelenséget. A Pixel 4 támogatási oldalán elismerték a problémát és azt is, hogy tudomásuk van róla, hogy így más is hozzáférhet egy adott Pixel 4/4 XL telefonon tárolt adatokhoz. Majd annyit javasoltak, hogy más feloldási módot kapcsoljanak be azok a felhasználók akiket ez zavar. Láthatóan a Google-t nem hatotta meg a dolog és nem is kaptunk ígéretet arra, hogy egy szoftverfrissítéssel javítani fogják a problémát. Ettől függetlenül azért bízunk benne, hogy korrigálják majd.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.