Hatalmas mérföldkőn van túl a Huawei EMUI 10 kezelőfelülete

Gőzerővel zajlik a Huawei mobilok EMUI 10 frissítése. A vállalat egy újabb ezzel kapcsolatos mérföldkövet jelentett be közösségi oldalán.


Úgy tűnik a Huawei-nél az elmúlt egy hónapban sem ültek a babérjaikon. Decemberben még arról lehetett hallani, hogy az Android 10 alapú EMUI 10 rendszer már 10 millió készüléken fut. Most egy újabb érdekes információt árult el a kínai cég az EMUI részére létrehozott Weibo oldalon. A friss bejegyzés szerint már 50 millió telefonon található meg az EMUI 10 kezelőfelület, ami egy hónap alatt igen szép teljesítmény. Az EMUI 10-et a Huawei tavaly augusztus elején mutatta be. Az új kezelőfelület elhozta a felhasználók számára a hőn áhított rendszer szintű sötét módot, és változott a felhasználói felület. Az EROFS fájlrendszernek köszönhetően tovább fokozták a teljesítményt, a szoftver még gyorsabban reagál, és az alkalmazások közötti váltás is gördülékenyebb lett.

emui10

Annak ellenére, hogy a Huawei mögött egy elég nehéz év áll mégis sikerült nekik növekedést elérniük 2019-ben. Bő két hete megtudtuk, hogy az USA szankciói ellenére is 34%-os növekedést értek el 2018-hoz képest. A napokban pedig hazánkba is elhozták a szeptemberben bemutatott csúcsmobiljukat, a Mate 30 Pro-t. A közeljövőben pedig a korábbi Huawei modellekre is érkezik az EMUI 10 frissítés. A P20 széria egy igen népszerű terméke volt a vállalatnak, az eddig kiszivárgott információk szerint hamarosan ezekre a modellekre is megérkezik majd az EMUI 10 és az Android 10 rendszer.

mate-30-pro

Hamarosan kiderül, hogy itthon hogy fogadják majd a felhasználók a Google szolgáltatások nélküli telefonokat, a hazai piacon a Huawei Mate 30 Pro az első GMS nélküli mobil. Az új zászlóshajó előrendelési időszak még most is tart, egész pontosan január 27-ig. Ezt követően kerül majd fel az Experience Store-ok polcaira. A Mate 30 Pro bemutatóján megtudtuk, hogy egyre csak nő az AppGalery-ben megtalálható alkalmazások száma. Valamint a napokban az is kiderült, hogy partnerkapcsolatot építettek ki a TomTom-al, ami tényleg egy jó alternatíva lehet a Google Térkép helyett.

Huawei Mate 30 Pro hazai ár és megjelenés

Megérkezett az EMUI 10, mutatjuk az új funkciókat!