Hatalmas növekedés előtt az összecsukható telefonok piaca

A piaci elemzők szerint hatalmas növekedés előtt áll az összecsukható telefonok piaca. Az idei negyedik negyedév akár nagyobb is lehet, mint a 2020/Q1 – 2021/Q2 összesen.

Néhány évvel a megjelenésük után az összecsukható okostelefonok még mindig drágának tűnnek és nem igazán keresettek, annak ellenére, hogy a Samsung és a Huawei is igen jó eszközöket kínál. Úgy tűnik azonban, hogy ez a trend megváltozhat, állítja egy ismert piaci elemző Ross Young.

A DSCC vezérigazgatója szerint, 2021 utolsó negyedévében várhatóan több összecsukható okostelefon eladása várható, mint a 2020 teljes egészében és 2021 második negyedévével bezárólag. Ennek több oka is van. Egyrészt a Samsung várhatóan az új Z Fold termékcsaládjának bevezetését Q3-ra tervezi, felváltva ezzel a Note szériát. Illetve egy jobb és agresszívebb piaci árazással növelheti a termékek eladását.

Az elemzés kitér arra is, hogy a Z Filp volt a legnépszerűbb összecsukható okostelefon 2020 utolsó negyedévében, amelyet a Galaxy Z Fold 2 követett. Mivel a technológia egyre kiforrottabb és egyre olcsóbbá válik, így egy olcsóbb verzió valóban érdekes lehet a piacon.

Ezenkívül 2021 második felében a dél-koreai óriás megkezdi az ultravékony panelek értékesítését más telefongyártók részére, aminek eredményeképpen újabb összecsukható termékek kerülhetnek a piacra. Az ETnews januári jelentésével ez összhangban van, hiszen az akkor információk arról szóltak, hogy Samsung egymillió panelt tervez eladni a kínai gyártók részére.

A következő hónapokban várhatjuk, hogy újabb Samsung, Huawei összecsukható telefonok kerülnek a piacra, de számíthatunk a Xiaomi-tól vagy akár a TCL-től is ilyen típusú készülékekre.