Hatalmasat nőttek a Xiaomi mobiltelefon eladásai

xiaomi-5g-cover

A Xiaomi folyamatosan tör előre az okostelefon piacon, olyannyira, hogy már idén átvette a második helyet leszállított készülékek számában.

crypto50

A kínai cég kínálata szinte az egész okostelefon piacot lefedi, hiszen 30.000 Ft-os árkategóriától az 530.000 Ft-ig megtalálhatóak a készülékeik, ez is a siker kulcsa lehet a folyamatos növekedésben. Persze azt fontos megjegyezni, hogy az eladott mobiltelefonok nagy része az olcsó kategóriából származik, mégis figyelemre méltó a növekedés.

A Xiaomi a 2021 Q2-es időszakról 13,56 milliárd dolláros bevételről számolt be, ami 64%-os növekedést jelent az előző évhez képest. 2020 második negyedévéhez képest pedig 87,4%-os növekedéssel 1,28 milliárd dollárt könyvelhettek el.

xiaomi

Idén a második negyedévben összesen 52, 9 millió okostelefont szállítottak le, ebből 12 millió darab sorolható a cég által nevezett prémium kategóriába. Ezeknek az összege több, mint 350 dollár.

Nyilván ebbe az is szerepet játszik, hogy hatalmas a chip hiány az okostelefon piacon, így olyan cégek, mint a Samsung nem tudják kielégíteni az óriási keresletet, hiszen ők leginkább abban az ár szegmensben versenyeznek, ahol a kérdéses chipek hiánya áll fent. Emellett Rengeteg készüléket mutatott be a cég az utóbbi időszakban, így ezek hatása is érződik.


Forrás