Helio P95 CPU-val és 6,43 hüvelykes AMOLED megjelenítővel jött az Oppo A93

oppo-a93-cover

Két korábban bemutatott Oppo mobilra is nagyon hasonlít a most bemutatott Oppo A93, csak egy hajszálnyi különbség az ami miatt meg tudjuk különböztetni őket egymástól.

gearbest_banner_Redmi_9a

Annak ellenére, hogy korábban úgy volt, hogy az Oppo október 6-án mutatja be az A93-at, előbb lerántották róla a leplet. A készülék rengeteg hasonlóságot mutat az Oppo F17 Pro és a Reno4 modellekkel és a specifikációk gyors áttekintését követően kiderül, hogy azoktól csak egy valamiben különbözik.

oppo-a93-1

Az Oppo A93 egy 60 Hz-es 6,43 hüvelykes AMOLED panelt kapott Full HD+ felbontással és kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval. Az előlapi kamerákat a megjelenítőben találjuk, van egy 16 megapixeles elsődleges szenzor kiegészítve egy 2 megapixeles mélységérzékelővel. A hátlapon négy modullal találjuk szembe magunkat, ezek között van egy 48 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultraszéles látó. Valamint van kettő 2 megapixeles, a gyártó által csak mono kamerának nevezett modul.

oppo-a93-2

A készülék “agya” a MediaTek által gyártott nyolcmagos Helio P95 lapka maximum 2,2 GHz órajellel, amit szükség esetén kiegészít egy IMG 9XM-HP8 GPU ennek órajele 970 MHz. A rendszeremória 8 GB, ami mellé 128 GB tárhelyet kapunk, ezt szükség esetén SD kártyával bővíthetünk. Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh, ami egy picit kisebb mint az F17 Pro és a Reno4 esetében, szám szerint 15 mAh-ról beszélünk. Az akkumulátor töltését is lassabban hajthatjuk végre, az 30 wattos gyorsöltés helyett be kell érnünk 18 wattossal.

A készüléket csak 8/128 GB-os változatban tudjuk beszerezni 324 dolláros áron, ami átszámítva körülbelül 99 ezer forintot jelent. A nemzetközi premierről még nem érkezett hír.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.