Hiába az USA szankciói, szárnyal a Huawei

Úgy tűnik hiábavalóak voltak az Egyesült Államok törekvései, telefoneladások tekintetében még csak meg sem érezte a Huawei a szankciók negatív hatásait, sőt, növelték előnyüket az egyre gyengébben teljesítő Apple-lel szemben.


Akárcsak tavaly, idén is szárnyal a Huawei, a kínai cég évről-évre egyre több készüléket ad el, köszönhető ez a baráti árcéduláknak és, hogy portfóliójukkal az egész piacot teljes egészében lefedik. A vállalat továbbra is az első számú gyártó Kínában, itt a második negyedévben 38 százalékkal több készüléket szállítottak le, az előző év azonos időszakához képest, a nemzetközi piacon pedig stabilizálták a második helyet. A Strategy Analytics jelentése szerint, az egész piacot tekintve valamivel kevesebb telefon talált idén gazdára, mint tavaly, 2018 második negyedévében 350.4 millió egységet szállítottak le a gyártók. Idén nagyjából 3 százalékos visszaesés történt az előző év azonos időszakához képest.Továbbra is a Samsung adja el a legtöbb mobilt, 22.3 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak a dél-koreai cég. Globális szinten 76.3 millió Samsung mobil kelt el, ez pedig 7 százalékkal jobb, mint a tavalyi 71.5 milliós eredmény. A siker nyilvánvalóan a Galaxy S10 szériának is köszönhető, okos lépés volt a meglepően olcsó S10e piacra dobása, aminek sikere még a Samsungot is meglepte. A belépő szintű készülékek is elengedhetetlenek voltak a Samsung sikeréhez, bár ebben a kategóriában már nem olyan nagy a haszonkulcs, mint fentebb.

Ami a Huawei-t illeti, a globális okostelefon eladások száma 8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, 54.2 millió volt tavaly ilyenkor, most pedig 58.7 millió eladott Huawei mobillal számolt a Strategy Analytics, ezzel pedig igencsak elhúzott a kínai gyártó az Apple-től. Cupertino-ban az eredmények láttán biztosan nem repesnek az örömtől, az iPhone eladások tovább csökkennek, és már-már az egyre több országban feltörekvő Xiaomi is kezd közelíteni az Apple-hez. A számok magukért beszélnek, köztudott, hogy az Apple dolgozik a legnagyobb haszonkulccsal a mobilgyártók közül, lehet ideje lenne ebből végre egy kicsit lefaragni.Az ötödik helyre az OPPO futott be, ők ugyanazt az eredmény hozták mint tavaly, közel 9 százalékos piaci részesedéssel, és nagyjából 30 millió leszállított készülékkel. Szépen terjeszkednek Európában is, nemrég például bemutatták a Reno 5G-t, ami az első 5G modemmel szerelt készülék az öreg kontinensen. Valószínű egyre több OPPO mobillal találkozunk majd, akár itthon is, ebből adódón az OPPO is egyre nagyobb szeletet vághat magának abból a bizonyos tortából.

FORRÁSmydrivers
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.